duminică, 2 mai 2010

34 de saptamani

Cu pasi repezi ne apropiem de termen.. care sper sa fie intre 38 si 40 de saptamani, ca mai toate femeile..
Avem 106 cm pe burta.. si 74 kg. Pfuu.. nu ma imaginam la kilogramele astea, dar acuma cu bebe e natural.. si chiar am mancat cand mi-a fost foame, ce am vrut.. am noroc ca nu mi-a fost pofta de snitzele sau pizza sau slanina cu ceapa la ora 2 noaptea.. :))
Acum 2 zile am avut niste contractii dureroase.. cred ca de la ceva picant pe care l-am mancat.. dar care nu mi s-a parut asa picant :( De-acum grija mare, chiar si la mustarul din Germania..
In Germania nu exista mustar clasic sau daca exista, nu l-am gasit noi.. exista mustar "mittelscharf" adica jumate iute, mustar iute, mustar dulce, mustar cu chili, mustar cu mai stiu eu ce.. dar ala clasic nu exista :)) Cand mai mergem acasa, facem stoc de mustar :) sau cine vine in vizita il rugam sa ne aduca un borcan de mustar.. si.. ce-o mai fi pe lista..
Inca nu ne e dor de lucruri din Romania.. Mie imi place aici ca pot gasi orice. Nu oricand, pentru ca aici nu e deschis nimic non-stop.. poate doar daca ai noroc sa stai langa vreo benzinarie non-stop. Daca vrei sa faci prajituri, ai de toate.. nu ca as fi facut eu prea multe prajituri pana acum, dar e bine de stiut ca gasesti orice.. toate fructele Pamantului, uleiuri de n-spe feluri, paine la fel.. si chestii la care doar ma gandeam "ce fain ar fi sa le pot gasi si la noi pe rafturi".

In saptamana care acum se incheie am luat o decizie.. ne-am interesat de conditiile de asigurare si de nastere, pentru ca timpul trece foarte repede. Ne-am inregistrat la primarie chiar cand am ajuns in Germania, dar nu e de ajuns.. Cei de-acolo ne-au indrumat catre alte institutii. Am fost la serviciul social pentru tineri si la o firma care face asigurare pentru strainii din Germania.. In primul loc am dat de o doamna amabila, care a inteles (credem) noi despre ce e vorba si din cata germana am inteles eu nu prea putea sa ne ajute si ne-a trimis la alt birou, la cineva mai competent. Faza faina e ca nu astepti ca la noi la usi aiurea.. iei bilet de ordine si in maxim 1o minute se elibereaza un ghiseu. Femeia care ne-a preluat de data asta insa n-a fost asa de cool ca prima.. si din tonul ei am simtit ca nu prea e ok. Am aflat mai tarziu de la Rudi ca nici n-a inteles ce vrem de fapt. Ce vrem? Planul B vroiam.. in caz ca Rudi nu gaseste servici zilele astea.. si nu exista nicio solutie pentru noi in acest caz.
La firma de asigurari private puteam sa-mi fac asigurare acum 8-9 luni, cand nu stiam ca sunt insarcinata :) Sau am putea sa ne facem o asigurare privata, daca am putea demonstra ca avem venituri de cel putin 40-50000 euro/an fiecare.. Ceea ce nu e cazul :( Eu sunt somera.. si daca leii mei ar fi euro, ar fi extraordinar, dar tot nu as ajunge la plafonul minim :) Iar, asigurarea din Romania nu are acoperire pentru nastere. Si din surse sigure am aflat de 2 cazuri cand persoanele aveau asigurare privata de calatorie din Romania, au avut niste accidente in Germania - una a cazut de pe bicicleta si si-a fracturat piciorul, iar cealalalta a fost implicata intr-o altercatie (ca sa ma exprim frumos) si ambele au nevoie de spitalizare.. Si ambele au trebuit sa plateasca mii de euro.. In fiecare zi erau sunate si de la spital sa ceara banii.. si stim ca s-au judecat mult si bine cu firmele de asigurare si degeaba..

Ma rog, suntem siguri ca cea mai buna decizie e sa nastem acasa, unde banii ce-i mai avem au valoare.. unde cunosc limba, unde avem si ajutor dupa nastere si unde ne putem acomoda putin cu bebe si sa plecam cand reusim sa gasim job. Nu ne dam batuti, dar trebuie sa fim responsabili, nu? Si sa luam decizia cea mai buna pentru bebe.. Si pot dormi o perioada linistita.. Pana acum, am visat de cateva ori ca mi s-a rupt apa.. si de-acolo stresul mare.. "ce fac? unde nasc? cum nasc?" etc. Acum sunt mai linistita.. si cand ajungem si in tara, o sa fie si mai ok.. pentru ca stiu ce ma asteapta.. sau banuiesc :) Dar, stiu ceva.. si in clipele astea conteaza mult.

Pana atunci, mergem la plimbare in Karlsruhe, sunt niste zile de sarbatoare ale Budapestei si Pecs-ului si poate avem noroc sa gasim kürtos kalács.

Si daca vreti sa vedeti si bebele.. mai trebuie sa asteptati pana la mijlocul lui iunie.. pana atunci doar noi cu el la purtator..

Un comentariu: