luni, 10 mai 2010

Cand incepe travaliul?

Incep sa ma gandesc si la asta.. ca doar asta ma asteapta de-acum.. Si daca nu am mai experimentat momentul asta trebuie sa fiu atenta la toate detaliile sau cat mai multe.
Si de data asta, se intampla diferit la fiecare femeie.. Sunt cateva semne clare se pare, cum ar fi durerea de spate ca la menstruatie, pierzi dopul gelatinos (ceva mucus care e posibil sa fie amestecat cu un pic de sange), diaree sau constipatie, senzatie sau chiar stare de voma, presiunea pelvina, fisurare sau ruperea membranelor si contractii.. la inceput rare si neregulate, care pot deveni dese, regulate si puternice.
Cum zicea cineva.. poate asta e farmecul venirii pe lume a unui copil.. nu stii la ce sa te astepti.. E ca atunci cand te indragostesti. Cu o zi inainte nu ai simtit nimic deosebit, nu? In unele cazuri te indragostesti mai mult cu fiecare zi care trece, in altele.. te "loveste" dragostea in 3-4 ore..
Asa si cu nasterea asta.. pe unele le apuca toate astea pe la 39 saptamani, toate isi spun ca e prea devreme sa nasca si se gandesc ca poate au racit :) Altele pierd dopul gelatinos incet, nu deodata si mai dureaza chiar si 2 saptamani pana nasc. Majoritatea spun ca semnul cel mai evident e ca burta coboara in ultimele 2-3 saptamani.. simti ca poti respira, dar tre sa mergi tot mai des la toaleta. Eu experimentez doar arsuri.. si nu stiu de la ce.. :( Si insomnii..

Cand marea majoritate a semnelor de mai sus se implinesc, contractiile sunt dureroase si regulate, la 15 minute.. si s-au rupt si membranele e momentul sa mergi la spital.. Daca nu simti bebele foarte activ.. chemi salvarea..
Nu prea are rost sa te grabesti.. ca nu prea au fost cazuri in care femeile nasc repede si usor.. Ba da, dar alea care au cezariana programata :)

Acum bebe sughite.. se misca burta.. O simti grijile mele?:) Sau mai degraba ora asta tarzie..
Bine, ma duc sa dorm, daca asa se cere..

Un comentariu: