duminică, 13 iunie 2010

Avem 5 zile

Cu cat trece timpul, cu atat e mai bine pe toate planurile, asta e foarte clar...
Raman insa picioarele umflate, de care am crezut ca scap o data cu nasterea bebelusului.. Nu e asa :( Remedii nu sunt, doar stau cu ele ridicate putin mai sus decat restul corpului si parca se mai dezumfla.
Ramane si operatia, care nu ma doare, nu s-a umflat, nu s-a invinetit, si cusatura cica e faina.. io inca n-am curaj sa ma uit la ea.. si oricum e pansata. Burta incepe sa scada, mi se retrage uterul.. si maine ma voi masura.. sa vedem masuratorile de dupa.
Si mai ramane si anemia.. de asta sunt cam palida.. desi la analize valorile sunt foarte bune pentru cineva care a pierdut asa mult sange. Asistenta mi-a zis ca am valoarea hemoglobinei 14g la 100 ml sange, in conditiile in care valorile normale pentru femei (care n-au nascut recent) sunt intre 11 si 15g la 100 ml, si arat ca cineva care are 5g.. Anemia mea e din cauza lipsei fierului, insa nu am alte simptome decat paloarea pielii. Suplimentez cu vitaminele pentru gravide care au 60 mg de fier.. insa, posibil sa nu-l asimilez eu :( Deja e facut meniul pentru mine, sa iau fier din alimente cat se poate de mult..
Am mai aflat eu de niste probleme, dar tot mai sper eu in sinea mea sa scap de ele. Femeile care au nascut asa mi-au zis, ca n-am nicio sansa sa scap de hemoroizi, ca toata lumea face.
Cand m-am apucat de exercitiile Kegel am citit la ce sunt bune. Eu mai faceam inainte, dar nu constant si nici prea corect. De cand cu sarcina si cu prietena mea, Dia, le-am facut mai bine, poate perfect, aproape in fiecare zi.. ca sa-mi usurez nasterea si recuperarea. Si le fac si acuma, chiar daca nu le-am folosit la scopul initial, sper sa ma ajute sa nu fac hemoroizi.. plus celelalte avantaje :D Si.. avand in vedere ca in timpul sarcinii nu m-am constipat (cu o mica exceptie de 2 zile.. :)) sper totusi sa scap.

Am mai analizat bebelusul.. are unghiile ca mine, deci seamana si cu mine un pic. Are si cateva suvite de par blond.. acum si ochisorii sunt albastrui.. poate raman asa :)
Bebe se intinde mult, tresare in somn.. si a sughitat doar o data de cand ne-am intalnit.. azi. In burta sughita destul de des. Am intrebat asistenta daca trebuie sa-i dai ceva bebelusului.. si daca bebe doarme, trebuie lasat sa doarma, daca e treaz poti sa-i mai dai putin lapte de la san. Nu era de acord cu ce te mai sfatuiesc unii pe forumuri: 2-3 picaturi de zeama de lamaie, o lingurita de apa fiarta si racita. Atata timp cat nu sughite non-stop nu e nimic :) Mi-a zis de cazuri in care unii dadeau si jumate de lamaie copilului fara niciun efect. Efectul era doar pentru parinti, care se amuzau de mutrele facute de copil cand gusta lamaia acra :)

Am facut cunostinta cu vecina de salon.. care are o fetita.. deja incepem sa cautam fete pentru Mark.. nu suntem mai prejos decat parintii nostri care cautau orice ocazie sa ne faca "lipeala" cu copilul vreunui coleg cu care vroiau sa se incuscreasca :)

As face acum o baie intr-o piscinaaaa, sa ma racoresc.. sau, poate ma duc doar pana la dush.. Urmeaza inca o noapte in spital si maine sper sa primim ok de la doctorita de bebe sa putem merge acasa..

2 comentarii:

  1. Multumesc mult pentru raspunsul pe care mi l-ai dat la celalalt post. Ma bucur mult ca a fost totul bine pentru tine. Sper ca recuperarea sa mearga la fel de usor. La 5 zile dupa nastere aratati foarte bine, sunteti o familie extrem de frumoasa.

    Am inteles ca ai nascut prin cezariana. Asa ai decis pana la urma sau asa a fost sa fie? Eu m-am gandit sa aleg optiunea asta de la bun inceput pentru ca mi-e foarte frica de nasterea normala. Mai am timp sa ma gandesc :)

    Multa multa santate va doresc,
    Maria

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu am vrut neaparat natural.. dar nu s-a mai putut.. era riscant pt bebe.. si poate si pt mine. A fost pozitia lui de vina, era coborat dar nu destul... si ceva bai cu sangele in uter.. ma rog, n-au rost detaliile :)
    Eu te-as sfatui sa vb cu medicul tau sa iti prezinte optiunile si apoi sa te hotarasti.. Poate corpul tau te ajuta sa nasti natural f usor si repede. Ai si injectia peridurala la indemana..
    Fii optimista si ia lucrurile pe rand.
    Sanatate multa si voua.

    RăspundețiȘtergere