vineri, 4 iunie 2010

Aproape 39

In saptamana 38 de sarcina bebelusul are de fapt 36 de saptamani.. El ar trebui sa aiba capul coborat in pelvis, protejat de osul pubian. Fetitele sunt mai coborate in uter, baietii stau mai sus. Pozitia normala si ideala a bebelusului pregatit de nastere e cu spatele catre stomacul mamei. Nu se intampla mereu asa, din cine stie ce motive. Pe unele site-uri se recomanda dormitul pe partea stanga si pentru a se intoarce bebelusul in pozitia buna de nastere. Oricum, stie el cand e momentul si ne va da si noua de stire.
Bebelusul este complet dezvoltat, doarme, viseaza, se trezeste, clipeste, strange pumnii, reactioneaza la lumina etc. Unii dintre ei au par de 10-12 mm, care poate fi diferit la culoare de al nostru, altii nu au par deloc.. poate putin puf :) Are unghii destul de maricele si se poate zgaria chiar din burta.. Cam ciudat!

Am ramas datoare cu alte tehnici de usurare a durerilor din timpul travaliului.
Acestea sunt: vizualizarea, vocalizare, hipnoza, acupunctura, homeopatie si aromoterapie.. si nasterea in apa.

Pentru unele femei functioneaza tehnica vizualizarii in timpul travaliului. Un apus calduros, un rau sau un parau frumos curgator. Fiecare contractie deschide cervixul usor, ca bobocul unei flori. Poti asocia contractia cu valurile oceanului. Incearca sa-ti imaginezi orice te poate face sa te simti mai bine.

Muzica clasica ajuta temporar la cresterea IQ-ului.. asa s-a demonstrat. Deci, n-ar trebui sa fie o surpriza ca muzica te poate ajuta si in timpul travaliului. Poate fi orice gen, dar muzica usoara lenta poate fi ok pentru inceput, ca apoi sa ajungi la piese mai dramatice, o data cu intensificarea contractiilor. Poti canta, fredona, geme sau orice sunet vrei tu sa scoti. Nu te inhiba, medicii si asistentii le-au auzit pe toate. Ar trebui chiar sa te incurajeze sa te exprimi asa cum simti.

Revin cu celelalte.. Ma duc la medic..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu