marți, 25 mai 2010

20

Au mai ramas 20 de zile teoretic.. Aflam azi daca ne tinem de program.. Semnele ne zic ca termenul se apropie. Contractii, insomnie si burta mai coborata.. Si eu mai grea :)

Acum ma preocupa si partea cu hartiile, pentru ca cineva trebuie sa se ocupe si de asta.
Am crezut ca e obligatoriu sa intru in prenatal, dar citind pe net, am vazut ca nu e.. E obligatoriu sa iei doar cele 42 de zile de dupa nastere - concediul de lauzie sau postnatal.. Banii pentru concediul de maternitate ar fi mai putini, adica 85% din veniturile pe ultimele 6 luni. Adica, mai putin decat iau acum.. Deci nu merita aceasta umblatura. La telefon doamna de la "somaj" mi-a zis ca nu e obligatoriu sa il iau.. si s-o sun maine, cand e mai odihnita :)
Apoi, dupa nastere, la maxim 60 de zile, trebuie sa depun dosarul pentru concediul de crestere a copilului.. sa vedem ce hotaraste maine guvernul.. 85% sau 600 lei? Si tot dupa nastere trebuie facut si dosarul pentru alocatia de stat pentru copii, faimosii 200 lei.
Pentru ajutor sunt cateva bloguri: mamici, claudette si un site: drepturile-gravidelor.ro.

Si tot cautand ajutor pe internet am dat de un articol care ar trebui sa ne puna pe ganduri. Dar oare ce poti face in Romania? Cum stii sa iei decizia cea mai buna? Asa ma enerveaza lipsa de informatii sau persoane competente care sa te sfatuiasca.. Cu parintii nostri nu stiu daca ne putem sfatui, pentru ca vremurile s-au schimbat. Cu medicii pediatri? Asta inseamna ca iau mai putini bani, pentru ca au mai putini pacienti, daca toti parintii ar hotari sa nu isi mai vaccineze copilasii.. Of!

Dar, hai sa nu ne lasam invinsi de asa probleme.. Pe de o parte e bine ca-mi distrage atentia de la ganduri negre despre nastere, pe de alta parte nu am nevoie sa ma stresez aiurea. Sistemul e facut sa te descurajeze, e clar.. si orice problema trebuie discutata, nu? Acum vorbesc si eu cu Joey, ii explic cum e treaba pe lumea asta. Ori e de acord, ori nu.. asta inteleg eu din miscarile lui :)

Intr-o nota mai optimista, am facut caietelul de cantece - e tare bun trilulilu si youtube. Auzi toate cantecele, gasesti si versurile scrise.. si asa le inveti..

In rest? Am impresia ca sunt umflata, adica.. vad picioarele si mainile umflate.. inele nu mai pot purta, papucii parca ma strang toti.. Dar, tot trebuie sa ies afara.. sa ma plimb, sa mai culeg o floare.. :)

Un comentariu:

  1. Ai grija la treaba cu vaccinurile, sunt si vor fi mereu pro si contra, poate ca vaccinurile nu au eradicat complet nici o boala, dar nici nu se mai moare din cauza respectivelor afectiuni. Adica vaccinurile de baza trebuie facute... parerea mea.
    O mica mangaiere si de la mine pe burtica pentru Joey

    RăspundețiȘtergere