sâmbătă, 24 iulie 2010

Aere..

Tocmai au trecut 2 zile foarte faine.. cu bebe linistit si zambaret, semn ca durerea de burta a fost plecata pe alte meleaguri. Speram sa si ramana acolo. Si azi a fost bine, pana pe la 9 seara cand a reaparut. Dar caldura de mama (la propriu) face minuni.. si a alungat durerea si bebe doarme linistit.
M-am tot gandit ce facem gresit, pentru ca intr-o oarecare masura suntem de vina pentru buba asta.. Si am ajuns la concluzia ca tre sa scoatem (complet) aerul dupa masa, ca altfel e bai mare. Insa nu reusim de fiecare data si de asta zic ca suntem noi de vina. Bebe inca nu stie sa ragaie si atunci trebuie ajutat. Am cautat mai multe metode si se pare ca sunt 3 metode de a scoate aerul. Prima e cea pe care cred ca o stie toata lumea - pui bebele pe umar si il "bati" usor pe spate. Este mai de efect o miscare de jos in sus - din zona de deasupra funduletului catre cap - cu degetele ca atunci cand canti la acordeon. Astfel ajuti bulele sa se adune si sa iasa in grup.
Mai este metoda in care il tii in fundulet pe un picior si ii sprijini barbia in palma stanga, iar cu dreapta "ajuti" aerul sa iasa afara prin aceleasi miscari ca la metoda precedenta. Asta e mai greu de facut pentru ca bebe nu sta drept, dar cand nu da niciuna rezultat, se poate incerca.
A treia metoda presupune asezarea bebelusului cu burtica pe genunchi. Stomacul sta pe genunchi, iar restul corpului se indoaie usor, favorizand iesirea aerului. Se aplica acelasi gen de atingeri usoare pe spatele lui, din zona unde se termina coastele si stomacul spre cap..
Din tot ce am citit pe net reiese ca trebuie sa scoatem aerul in timpul alimentarii, ca altfel e foarte greu la sfarsit. Plus ca daca se umfla burta cu aer si nu mananca destul, in scurt timp trebuie iar alimentat. Asta e valabil pentru ambele tipuri de alimentat - natural la san sau artificial cu sticluta.
Eu am observat ca nu mereu pot scoate aerul dupa ce a mancat. Il las putin intins pe spate si cand incepe sa se agite, e semnalul ca aerul incepe sa deranjeze si il ridic si de obicei aerul iese imediat fara sa-l batem pe spate prea mult. Mai ales ca a crescut, a pus pe el un pic si e tot mai greu si in scurt timp n-o sa pot sta 15-20 de minute sa scot aerul :)
Pe partea cealalta iese aeru dar nu asa mult.. si oricum aeru ala care ajunge sa iasa pe partea cealalta face ravagii inauntru. Facem si exercitii, mai ales cand il vad ca se cam chinuie sa scoata aerul afara. Prin apasarea cu piciorusele lui pe burtica, ajutam si noi aeru sa iasaaa..
Si mai functioneaza dormitul pe burtica, dar pentru asta trebuie sa fie linistit, altfel nu sta. Si avem 2 pozitii preferate, dupa cum se vede :)
Siropul de la Zerind ne ajuta sa scoatem aerul mai usor, si la nevoie il linisteste. Deci, functioneaza. Sau am mancat numai chestii care nu-l afecteaza pe bebe. N-o sa stiu niciodata daca sunt sau nu eu de vina cu mancarea ce-o consum.
Citind despre colici am aflat si de alt remediu - Colief, niste picaturi pentru colici, care se gasesc doar in Anglia (dar se pare ca a adus o firma si in Romania). Inainte sa aflam de siropul de la Zerind, am aflat de Colief si deja ne gandeam ce prieteni avem noi in Anglia care ne-ar putea trimite aceste picaturi. Deocamdata e pe hold gandul, pentru ca ne ajuta siropul preparat.
Pe site celor care aduc siropul in Romania am gasit o informatie care poate ne ajuta sa intelegem mai bine cum sta treaba. E vorba de intoleranta la lactoza a copilului. Si ca lactoza asta nu este digerata complet pentru ca organismul lui nu poate inca. Din cauza asta lactoza fermenteaza si face gaze si de-acolo vin problemele. Cine e curios de informatii mai tehnice sa citeasca pe site.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu