sâmbătă, 10 iulie 2010

34 de zile

Noutatile saptamanii care a trecut ar fi ca am fost la vaccin.. am fost si noi printre "norocosii" care n-au beneficiat de vaccinul BCG (antituberculoza) in maternitate, ci acum, la o luna, cand a benevoit statul roman sa mai arunce cu banii la vecini, decat sa-l produca el :( A fost bine, a plans mai mult la control ca era pe jumate dezbracat, decat la intepatura.. E de treaba bebelusul nostru.
Tot saptamana care a trecut de la cealalata postare am avut iar probleme cu burtica, dar nu ca cele de care am mai vorbit.. a fost altfel. Daca inainte schimbam 5-6 scutecele colorate, acum abia 1 pe zi.. si e dureros pentru el.. il vedem ca nu-i este bine. La colici trecea cand il luam in brate si-l lipeam de burta mea, acum.. nu prea trece. M-am gandit ca iara am mancat eu ceva si il afecteaza asa.. dar meniul e cam acelasi.. si din ce citesc prin carti, asta e perioada si nu prea ai cum s-o eviti, poate doar sa atenuezi durerea. De ieri folosim infasatul strans in paturica, mi-a zis Rebe mai demult, dar am uitat de aceasta metoda de linistit bebelusul. Care functioneaza :) Multumim Rebe cu bebe. Chiar e magic infasatul :)
Zilele trec la fel de repede ca la inceput, unele sunt mai linistite, altele mai zgomotoase asa, dar stim ca mai dureaza un pic si trece. Cateodata vrem sa treaca mai repede, sa ne recunoasca, sa ne arunce cate un zambet pe furis, sa-l vedem ca-si tine singur capul, ca sta in fundulet, ca incepe sa articuleze silabe.. dar, apoi ne revenim si ne bucuram de aceste clipe.. ca nu se vor mai intoarce niciodata. Deja e schimbat de bebelusul pe care l-am adus acasa acum o luna, intoarce capul dupa lumini, culori si zgomote si imi zambeste.. pe mine ma recunoaste deja dupa miros, dupa voce.. dupa fata mai incolo. Bunicul il intreaba in fiecare zi daca-l vede.. si bebe nu schiteaza nicio mutra.
Baita e un moment frumos, pentru ca ii place.. Il spalam repede pe spate ca sa-l putem intoarce cu fata la noi si-l scufundam cu funduletul si spatele in apa calduta.. si dupa reactii pare ca vrea sa stea acolo mult si bine :) Am zis ca-l filmam, ca e un moment de aratat peste cativa ani :))
L-am filma intruna, dar am ajuns noi la concluzia ca mai bine ne bucuram acum de el, decat sa ne uitam pe filmulete si poze peste cativa ani.. nu?
Urmeaza masajul si exercitii cu picioarele.. daca nu-i este foame, e foarte linistit si accepta cu placere orice ii facem.. cui nu-i place sa fie uns cu ulei si masat? :)

Astazi trebuie sa facem si inventar la hainute, deja nu ne mai sunt bune cateva, ca am crescut, ne-am lungit :) Avem aproape 4 kg si la ultima masuratoare 56 cm. Nu a luat in greutate foarte mult, dar stim ca fiecare copil e unic si are ritmul sau de dezvoltare, deci.. suntem linistiti. Mananca bine de fiecare data, nu vomita.. si doctorul a zis ca e bine. Bineinteles ca am intrebat pe toata lumea in jurul meu cat a luat bebele lor in prima luna.. Media e la 750 g, iar noi am luat cam 600g, deci suntem in limite. Pe forumuri e plin de mamici ingrijorate ca bebelusul lor n-a luat destul in greutate, desi ele cu mana lor scriu ca medicul le-a asigurat ca totul decurge normal. Dar ele nu se multumesc cu sfatul specialistului.. stau pe formuri si compara bebelusul lor cu altii, despre care nu stiu cum sunt hraniti, ce gene au etc. Am citit recent mesajul unei mamici, care are un baietel de 3 luni si 7 kg si 68 cm. Ei i se parea ca bebelusul arata bine si nicio clipa nu s-a gandit ca ar putea fi obez.. si dupa un consult de rutina la medic, asistenta i-a zis ca e obez. De-atunci e toata ziua pe forumuri si cauta si alti copii cu aceleasi caracteristici, ca sa stie daca e sau nu obez. Of, de ce nu e toata lumea sfatuita sa aiba incredere in instinctul de mama?
Intr-adevar, dupa calculele medicilor / specialistilor.. un copil obisnuit ar trebui sa aiba dublul kg de la nastere la varsta de 6 luni, dar se specifica apoi ca fiecare e diferit si creste in ritmul lui.
Nu ne mai batem capul cu chestia asta.

Un comentariu:

  1. Nu va pun la indoiala sub nici o forma calitatile de parinti. Eu va spun doar ceva din pura experienta. Aveti mare grija la infasatul strans sa nu fie facut prea strans sau prea mult timp.
    Eu am avut niste probleme cu oasele la o varsta mica pentru ca strabunica mea obisnuia sa ma infase strans. Nu au fost probleme foarte mari, dar e bine de evitat.
    Pupati micutul si din partea mea, sai aiba parte numaid e sanatate ca de parinti minunati are pare din belsug

    RăspundețiȘtergere