luni, 1 august 2011

Excursia din Austria


As putea spune ca excursia asta e prima in sensul de excursie.. A fost scurta, dar e prima data cand am plecat asa departe de casa.. Am mai avut noi drumuri, dar cu treaba :)
Drumul a fost ok.. pe autostrazi ajungi mai repede la destinatie.. A trebuit sa oprim sa manance pispirelul si sa-l schimbam si a fost destul de bine, fara scandal si galagie.. Are momente cand nu sta in scaunel orice i-ai face.. oricat jucarii i-ai pune in fata, si-atunci stau cu el in spate cat patruleaza pe bancheta, de la un geam la altul. Stiu ca nu e bine ce facem, ca mergem cu el dezlegat, dar incerc sa limitez timpul asta cat pot de mult. Stiu ca se plictiseste, ca ne plictisim noi, cei mari.. dar el.. Avem cam 2 momente la un drum, mai ales dupa ce oprim undeva.. El ar vrea sa se mai joace, sa mai umble.. iar noi vrem sa-l bagam in scaunel ca sa putem pleca..

Dar sa revin la excursie. Am ajuns la Huben, la hotel Alpenblick, fix cand se servea cina.. am ales demipensiune, ca nu prea am avut chef sa cautam mancare in fiecare seara.. La pranz ne mai descurcam, dar seara tre sa mancam.. Am mancat in fiecare seara super mancare, am zis ca sunt portii mici, dar erau atat cat era nevoie.. Salata la alegere si la discretie.. supa servita intr-o cana mica, ca de ceai. Felul principal frumos aranjat pe farfurie, sa-l mananci cu ochii nu alta..

A doua zi am mers spre Solden, la cativa km de locul de cazare.. Am avut noroc sa fie o zi faina, cu soare.. si-am putut admira peisajul.. nu stii unde sa te uiti, pe care parte. Tot e fain. Iarba verde, taiata frumos, o gramada de vaci care pasteau.. munti, stanci, raul..
Cred ca toata Austria arata asa.. oamenii locului stiu sa aiba grija sa pastreze locurile asa, ca sa vina toata lumea sa le vada.. Tot ce este construit este in stilul local, foarte rar am mai vazut o constructie moderna.. si-atunci doar la cate-o telecabina sau ceva sistem de urcat pe munte.
Am urcat cu telecabina la 3041 de metri. Sus ceata, zapada si cam frig, jos era placut, se putea umbla in tricou.
N-am stat prea mult din motive clare.. era frig.. ne-am pozat repede si-am coborat la un pic de caldura.. Pentru ca 1377m era mai caldut. Am vrut sa mancam un Apfelstrudel de la mama lui.. copii (Mark avut un companion apropiat de varsta lui, Luca) s-au jucat pe masa, au mancat biscutii adusi de acasa, iar noi ne-am delectat cu prajituri specifice.
Nu are rost sa mai zic ce efect a avut aerul pentru Mark :))
Iar dupa-masa am fost pe Transfagarasanul lor.. adica, Timmelsjoch High Alpine Road. Este drumul care merge pana la 2491 m sau spre Italia..
Pe drum sunt cateva obiective interesante, noi am vazut doar primul.. Walkway. Restul erau destul de departe, era si vreme aiurea si ne costa sa trecem de o bariera vreo 18-20 euro.
In fiecare seara am iesit prin satuc sa ne plimbam, sa inspiram aer curat.. Casele arata intr-un mare fel, toate sunt perfecte.. florile zici ca sunt pictate..

In zona erau foarte multe cascade, asa de multe ca nu le-au mai dat nume.. Ar fi una de mentionat, la Umhausen, Otztal.. insa n-am ajuns la ea, ca era tarziu si frig si nu eram deloc echipati de asa traseu - 30 minute pe jos. Si cu carucior dupa noi.. Alta data poate. In poza de mai jos e un pic din peisaj.. De aici mai erau 20 de minute de mers..
Vineri a fost ziua de la Aqua Dome.

3 comentarii:

  1. Si? Si? Am asteptat rabdatoare postarea... dar doar atat? :P Cum a reactionat Mark cand a urcat cu telecabina? cand intra in hoteluri? Adoarme usor in locuri necunoscute? Cum reactioneaza cand vede ceva nou? :) La bazin cum a fost? :)

    Ma bucur ca ati avut o excursie frumoasa, fara peripetii :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, cum i-a placut lui Mark?
    Si noi avem aceleasi probleme pe drum (nu vrea sa stea in scaun decat foarte-foarte putin), iar in rest trebuie sa ne plimbam cam pe unde vrea piciul...iar el nu prea are vreo directie.:)

    RăspundețiȘtergere
  3. @Ancuta: Sorry ca am intarziat cu continuarea.. am avut oaspeti si-am fost si plecati putin :)
    La telecabina era curios sa se uite pe toate geamurile.. peste tot pe unde mergem ii place sa mearga in recunoastere.. sa deschida usi de la dulapuri, sertare.. sa scoata pamantul din ghivecele de flori.. din astea.. ce face si acasa:) Despre somn.. doarme oriunde, daca e obosit.. La bazin a fost ok.. am povestit in alt post despre Austria :)
    @Cristina: Cred ca i-a placut, mai ales ca a avut si cu cine sa se joace :)
    Despre mersul cu masina, cat a fost mic n-am avut nicio treaba.. acum de cand e mai mare avem cateva episoade cand trebuie sa iasa din scaunel, dar nu dureaza asa mult :)

    RăspundețiȘtergere