luni, 29 august 2011

Metode specifice de stimulare a bebelusului de la nastere la 6 luni - Atingerea

Atingerea - exista alta modalitate de a-ti arata dragostea? Doar prin contact fizic apropiat ii arati iubirea si se recomanda sa-l tii in brate cat mai mult. Orice imbratisare e menita sa-i dea celui mic senzatii noi si totodata sentimentul ca este in siguranta. Alte momente cand se poate stimula simtul tactil sunt la baita, la masaj sau la schimbarea scutecului.
Orice atingere cu buzele pe pielea bebelusului provoaca placere de ambele parti. Sau mici gadilaturi pe burtica, pe picioare si talpi.. Fiecare parinte descopera ce-i place celui mic si continua sa-i faca pe plac :)
O alta metoda pentru a-l face receptiv la atingeri este sa pui in contact cu pielea lui diferite materiale - panza de in / bumbac, matase, blana ecologica, catifea. Cand e mai mare poate fi pus pe jos sa simta podeaua de lemn, linoleum, covorul etc.
Jucariile sunt si ele interesante.. orice jucarie moale de plus, cuburi din materiale textile sau de lemn.. Sau cine stie sa coase putin isi poate scoate copilul din anonimat cu colectia de body-uri cu aplicatii..
Un elefant decupat de pe un material cu imprimeu dragutz si aplicat pe body bebelusului..
O bufnita din fetru aplicata pe partea din fata a body-ului ii va trezi interesul..
Sau doar niste litere din fetru aplicate pe tricou..
Sau doar niste embleme cumparate de la mercerie si aplicate cu fierul de calcat.. :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu