luni, 29 august 2011

Metode specifice de stimulare a bebelusului de la nastere la 6 luni - Auzul

Auzul bebelusului e dezvoltat inca din burtica.. si prefera vocea umana oricarui alt sunet. Prin auz nou nascutii invata limbajul, de aceea e important sa le vorbim cat mai mult. N-ar trebui sa fim surprinsi daca un bebe de o luna raspunde unui sunet prin gangurit, plans sau se linisteste.
Vocea umana e cel mai important sunet din viata fiecarui copil. De fiecare data cand poti vorbeste-i sau canta-i. E ciudat la inceput, dar te obisnuiesti :)
Orice sunet scoate cel mic, imita-l. Asa il incurajezi sa mai faca acel sunet inca o data.. Poti imita si alte sunete pe care le aude copilul in mod regulat - cum face pisica, o pasare, un catel, o masina, un clopot etc.

O zornaitoare sau orice jucarie care face un sunet e instrumentul ideal pentru parinti. Sa aveti grija sa nu fie enervante sau prea tari. Un exercitiu bun e sa folosesti jucaria galagioasa in preajma bebelusului, sa-i urmaresti reactiile si apoi sa o muti de la o ureche la alta.. mai aproape de bebe, mai departe.. in spatele lui si tot asa, ca sa-si miste capul dupa sunet.

Cutii muzicale, muzica pentru copii si nu numai.. Parintii trebuie doar sa descopere ce gen de muzica ii place celui mic..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu