sâmbătă, 7 august 2010

Bebe la 2 luni..

În aceaste două luni putem spune că am devenit aproape experţi în îngrijirea unui bebeluş. Cel puţin pentru bebeluşul nostru noi suntem experţii. Ne gândim mereu la metode de a avea grijă de el cât mai bine. Probabil că facem lucruri pe care alţii nu le fac sau am putea face noi alte lucruri, dar.. deocamdată facem ce ştim mai bine, că să-i fie lui bine. Metodele noastre sunt la fel că ale tuturor noilor părinţi. Aşa e la început, nu? L-am legănat, l-am ţinut la piept sau cu capul pe umăr, l-am înfăşat de câteva ori, l-am alăptat când a cerut.. Şi toate astea duc la zâmbet.. în ultimele 2 săptămâni ne-a zâmbit de multe ori.. zâmbeşte cu toată faţă. Recent a început să ridice din sprâncene, scoate diferite sunete, îşi mişcă mânuţele tot mai mult.. Acum stăm de vorba mai mult.. din cărţi ştiu că-i place să ne audă vorbind, să ne vadă faţă.. pentru că aşa învăţa. Exersăm doar aaaa şi un fel de ăăăă.
Vede la distanţă mai mare - vede fluturele, albinuţa, libelula si o gâză de deasupra patului.. Le fixează câteva secunde, le analizează.. şi chiar a întins mâinile în sus, că să le atingă.. Când aude un sunet (sirenă salvării sau poliţiei de ex. care trece des pe strada noastră), face ochii mari, se concentrează pe un punct din cameră şi ascultă şi aşteaptă să vadă ce se întâmplă. Când îl ţinem în braţe îşi ţine capul tot mai bine sau mai mult timp.. La fel şi când stă pe burtică.. Acum ar fi momentul să facem nişte poze din alea "clasice" cu bebele gol, pe burtică, aşa cum au majoritatea dintre noi :))

Tot zilele astea am observat că atunci când e pe burtică se împinge din braţe.. ştie el că aşa îşi dezvoltă muşchii spatelui şi ai braţelor, nu? Pentru a-i face şi mai mare plăcere să stea pe burtă ar trebui să-i luăm o pătură colorată sau din aceea care face tot felul de sunete - foşneşte, cântă etc. Deci un obiect nou de urmărit pe ebay.

Am început să-l ţin cu faţă către lume, să vadă şi el ce se întâmplă în jurul lui. Deocamdată îi place.. deci continuăm să descoperim lumea :)

De multe ori mă uit pe net, să mai citesc despre etapele dezvoltării unui copil.. Până acum nu m-am panicat dacă n-a făcut ceva din ce fac alţii copii de vârstă asta. Cum am mai zis, fiecare copil este unic. Nu-i putem bagă pe toţi în aceeaşi oală, fiecare are ritmul lui, nu? Dacă îi dăm atenţie şi învăţam din ce ne zice el, eu cred că ne descurcăm să-i dăm tot ce are nevoie. Am "întâlnit" mămici cam disperate, care pentru 100 de grame din greutatea copilului fac mult prea mare caz. Mark a luat în greutate aprox. 1600 g de la naştere şi după părerea unora ar fi trebuit să ia cam 1 kg pe luna. Nah, asta e.. Bebe e sănătos, e vesel, e activ. Nu ne preocupa câteva grame acolo. Are vreme să recupereze. La multe-multe luni, bebeee!!!

Un comentariu:

  1. La multe muuuule luni si saptamani si zile si ore si minute si secunde de neuitat :) Este un copil superb, mai ales ca nu e umflat la fata de la prea multa mancare... cum sunt "aia" care iau 1 kg/luna. Mi-e tare dor de voi.

    RăspundețiȘtergere