miercuri, 24 august 2011

Caninii pacii!

Ultimele 2-3 saptamani au fost grele.. si inca e aici greul. Pentru Mark, pentru mine.. pentru ca dintii, despre ei este vorba.. s-au hotarat sa apara toti deodata sau la interval foarte scurt unul dupa altul.. Se pare ca au iesit 3 canini si ultimul (dreapta jos) parca e cel mai nasol.. Mark e mai marait ca niciodata, adoarme greu, nu doarme foarte mult, nu prea mananca, vrea doar san.. si simt uneori ca nu mai am rabdare.. si-atunci reusesc sa-l adorm si se incarca bateria mea cu rabdare. Si mai e si caldura asta nasoala si nu putem iesi afara... Sper sa treaca repede si caldura si durerile de dinti :D

In acelasi timp se dezvolta si aptitudinile lui la catarat.. se urca foarte repede pe scaun acum.. si de-acolo unde doreste.. pe masa, la chiuveta, la plita aragazului, pe canapea (prin spatele ei). Stia de mult sa impinga scaunele, acum s-a prins ca asa poate ajunge in locuri noi.. Luni l-am prins la aragaz.. nu era cald, dar nu se stie ce se poate intampla cand nu suntem atenti.. Ieri era la ciuveta, a scos buretele si "stergea" pe blatul de langa.. A udat tot si el era leaorca tot.. :) Tot ieri s-a catarat si pe dulapul de la televizor.. N-a apucat sa se ridice in picioare, ca l-am dat jos.. dar.. iara mi-a stat inima in loc.
Astazi a impins un scaun pana in spatele canapelei si s-a urcat pe el si apoi a trecut pe canapea..
Asa, cand citesti te apuca rasul.. dar atunci nu e prea placut. Toate astea se intampla in 2 secunde, cat spal eu vase sau cat sterg masa.. Oricum sunt mereu langa el.. de fapt el e mereu acolo unde fac eu ceva.. si sper sa nu se intample nimic grav. Degeaba ii zic ca nu e voie, incerc sa-i distrag mereu atentia cu altceva.. ca sa nu fac mare caz din acea situatie sa-l sperii sau sa-l fac sa fie si mai curios... Dar uite ca nu-mi iese, ca e mereu inventiv. Si de asta trebuie sa fiu si eu. Si uite asa am legat scaunele de masa :D Are cineva alta solutie?
In camera lui sta cat stau si eu, atunci cand ne jucam.. Dar mai trebuie sa spal vase, sa pregatesc mancarea de pranz.. si-atunci apare ca un uragan.
Ce vremuri erau alea cand se baga in dulap si scotea tot.. era floare la ureche. Si ce ma sperie mai tare e ca abia a inceput perioada lui de curiozitate. In clipele alea ma indoiesc de capacitatea mea de a-i face fata, de a-l educa.. Chiar sunt asa toti copii sau doar al nostru? :D

3 comentarii:

  1. =)) sa legi scaunele de masa! mi se pare perfect :)) ce solutie mai buna decat asta? foarte tare...
    am multi copii in jur... toti se catara...

    RăspundețiȘtergere
  2. Toti copii sunt curiosi :))
    Intr-o zi eu l-am gasit pe al meu catarat pe masa in bucatarie unde aveam oala cu ciorba si oala cu ceai. mi-am dat eu seama ca e prea liniste...
    cand intru in bucatarie... el lua cu polonicul ciorba dintr-o oala si punea in cealalta. pe urma invers. mi-am biruit 1 instinct acela de-a tipa, si pe cel de-al 2lea, acela de al da jos de acolo, si m-am dus de am luat repede aparatul si l-am filmat. in felul asta a ramas o amintire amuzanta ptr toti.

    RăspundețiȘtergere
  3. uite draga mia, acum cand terminam de scris, ce crezi tu...
    fiul meu care cu cateva secunde in urma colora frumos in carte, e tot vopsit cu carioca pe corp, si a vopsit-o si pe sora-sa. cand l-am intrebat de ce a facut asa mi-a raspuns ca a vrut sa se faca spiderman :)
    si pe sora-sa a vrut s-o faca pisica... :))
    ma duc sa-i bag in vana pe amandoi

    RăspundețiȘtergere