luni, 8 august 2011

Bebe are 14 luni


Bilantul suna cam asa.. 10,500 kg si vreo 80 cm.. Marimea 21 sau 22 la sandale / pantofi (depinde de producator), 8 dinti, 4 masele.. Cuvinte nu prea zice, vorbeste pe limba lui destul de mult.. Ultimul sunet suna ceva de genu: "peia peia" Si nu stim ce inseamna :)
Am avut saptamana trecuta un episod de care nu prea vreau sa-mi amintesc.. Am fost iar cu troleibuzul sa asteptam pe bunica la gara si iara s-a speriat rau de tot.. La fiecare inchidere si deschidere a usilor, cand se auzea sunetul ala de burduf si soneria.. parca il taia cineva. Asa tare sa se sperie nu l-am mai vazut si sper sa nu-l mai vad. Si nici eu nu m-am dat jos, speram sa-i distrag atentia cu altceva, dar n-a fost cu putinta. Greu s-a linistit. Si apoi mi s-a parut ca e foarte retras si interiorizat.. si nu prea a reactionat cand il strigam sau era vreun zgomot in jurul lui. Cred ca a fost un soc pentru el si asa s-a detasat de galagia aia. Pentru noi, oamenii mari e un zgomot cu care suntem obisnuiti, dar pentru el.. a fost groaznic cred. Cand am coborat era ok.. a patrulat pe peron..
Iar la intoarcere, am sperat sa vina alt tip de troleibuz, ca sa nu-l mai supun iara la acelasi tratament.. dar, dupa ce au trecut 3, dadea semne de oboseala.. se apropia si ora de masa si somn.. si am urcat in acelasi tip de troli (asa ii zice aici). Si a urmat acelasi scenariu.. plans.. linistire cand mergea, iar cand se oprea incepea sa planga.. si ma strangea tare tare de dupa gat.. I-am zis tot ce am stiut sa-i zic ca sa-l linistesc, insa nu am reusit.. Abia cand am coborat s-a mai linistit, dar si-atunci cu greu.
Acum pare ok, si-a revenit.. reactioneaza la galagie si cand il strigam, dar tot cred ca o sa mergem la medic sa-l vada, sa ne asigure ca e ok. Am citit despre toate posibilele cauze si asta cu socul si teama de acel zgomot e cea mai plauzibila. Altele le-am alungat din minte..

2 comentarii:

  1. Mititelul... dar ciudat, cu trenul i-a placut, nu? si parca face un zgomot mai puternic decat troleul... sunt curioasa ce spune medicul despre aceasta intamplare...

    RăspundețiȘtergere
  2. Trenul nu face asa galagie mare sau cel putin nu se aude in compartiment.. Cu ocazia acestui incident am cautat sa citesc despre experiente asemanatoare ale altor copii, dar cel mai des se vorbeste despre frica de aspirator..
    Am dat de un caz in care copilul a vorbit destul de tarziu pentru ca se speriase cand era micut de sunetul facut de o bormasina, iar parintii nici nu facusera legatura.. Sa speram ca n-o sa aiba traume in viitor. Oricum alegem alta metoda de transport de-acuma..

    RăspundețiȘtergere