sâmbătă, 8 ianuarie 2011

7 luni! M-am săturat de suc, vreau să măăăănââânc!

Azi bebele nostru împlineşte 7 luni..
Ce s-a mai întâmplat în ultima vreme în viaţa lui şi-a noastră? Ce planuri mai avem?
Când se vede în oglindă zâmbeşte şi întinde mâinile către faţa zâmbăreaţă. Băiţa se desfăşoară acum în cada mare, tot în cădiţa lui.. dar acum poate da din mâini şi din picioare fără să inundăm casa :) Am introdus şi spuma.. dă cu mâna în ea să sară în toate părţile. Trebuie să caut ceva de făcut baloane de săpun, cred că i-ar plăcea.
Apucă deja câte o jucărie în fiecare mână şi dacă vrei s-o iei nu ţi-o dă, o ţine bine. Mă cam trage de păr, încerc să-i explic că mă doare.. şi încă mai am de explicat. Când a făcut ceva "nepermis" am încercat să-i distrag atenţia cu jucării sau cu altceva, ca să nu insiste să tragă de ceva sau să arunce cu ceva. Bineînţeles că prezintă şi el interes pentru cabluri, laptop şi telefon, la fel ca toţi bebeluşii.
Cred că sunt deja 2 săptămâni de când l-am lăsat şi singur un pic.. am lipsit vreo 3 ore, am fost la film.. a fost pentru prima dată când l-am lăsat cu bunicii mai multă vreme. S-a jucat, a dormit, s-a trezit şi iar s-a jucat.. nu a observat lipsa mea. Să vedem când mai apar aşa ocazii :) De-acum poate apărea frica de despărţire, dar mi-e teamă să nu devină dependent de mine, mai ales că stăm împreună doar noi doi mai toată ziua. Hai, să nu-mi fac griji inutile de pe acum.
Dacă îl ţinem de mâini, se ridică singur câteodată în genunchi, alteori direct în picioare. Dacă îl ţinem de subţiori, face paşi.. mişcă din bazin.. zici că dansează :)
Vorbeşte pe limba lui când vrea el. Când se străduieşte să râgâie, face "aaaaa" de multe ori şi se mişcă înainte-înapoi, ca să iasă aerul afară.
Acum am păpat fructe - suc din diferite tipuri de mere şi pere. Apoi am amestecat şi suc de morcov. Apoi am pasat mărul şi morcovul şi i-am dat piure de fructe. Apoi am mai adăugat şi pară sau mandarină sau un pic de banană. Le-a acceptat pe toate. Aş vrea să-i dau şi cereale sau biscuite mărunţit (fără gluten) amestecate cu piureul de fructe, ca să înveţe şi altă consistenţă a alimentelor. Plus că mie mi-a plăcut tare mărul cu biscuite când eram mică.
Mâine încercăm şi supa de legume şi apoi piure de legume. Şi peste 2 săptămâni păpăm şi carne de pui. Şi aş putea să-i mai dau iaurt, brânză de vacă, ficat de pui sau gălbenuş de ou fiert.
Supa de legume va fi la început din morcov (ştie gustul deja), pătrunjel, păstârnac, ţelină şi un cartof mic, foarte bine curăţate şi spălate, puse la fiert în 300 ml apă, pentru 90minute la foc mic (o oră jumate e de ajuns, altfel s-ar putea să-i dai să mănânce legume coapte). Dacă e ok şi-i place, adaug şi o ceapă mică.. Dacă face mutre şi refuză.. scoatem ţelina sau altă legumă. Şi când am ajuns la 80-100ml de supă pasăm şi nişte legume în supă şi apoi carne de pui pasată.. şi încet-încet diversificăm meniul.
Am avut emoţii, dar am uitat de ele.. acum mă gândesc ce să pregătesc să fie atractiv pentru el, să aibă gust bun şi să vrea să mănânce.

3 comentarii:

  1. Tania (tturcanu@gmail.com)10 ianuarie 2011 la 21:30

    Salut, eu nu am blog, insa am o fetita care se apropie de 6 luni si caut informatii despre diversificare, dar nu gasesc nimic concret. Ati putea sa-mi oferiti unele surse de informare sau poate chiar meniul care-l folositi. Va rog mult. Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna,
    Medicul ce te-a sfatuit? Vezi ce zice si cu ce mai citesti iei decizia cea mai buna. Iti trimit pe mail cartea sotilor Capraru si mai vorbim acolo.

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut,
    Citesc cu mare interes blogul tau si, recunosc ca uneori am multe de invatat de la tine. Puiul meu a implinit 4 luni, e hranit mixt si incepem sa papam diversificat. Si eu am citit o multime de chestii pe net, dar pana acum nu am reusit sa ma dumiresc in legatura cu ce ar trebui sa incepem. Am vazut ca la comentariul anterior ai pomenit ceva de o carte, mi-ar prinde si mie bine sa o am. Asa ca te rog, daca vrei si daca poti sa mi-o trimiti si mie! Multumim!

    RăspundețiȘtergere