duminică, 7 martie 2010

26 de saptamani in balon

26 de saptamani sau 180 de zile au trecut de la inceputul calatoriei si au mai ramas mai putin de 100 de zile pana facem cunostinta cu Mark si/sau Joey..
Balonul a ajuns la 99 cm.. o fi din cauza ca a crescut el sau ca sunt de 2 zile la Arad si mananc 2 feluri la o masa? La kg nu se simte, am un kg in plus fata de saptamana 24.. Si am mancaaat de toate la tot felul de ore.. nu erau pofte :D

Saptamana asta a adus nou o durere de picior drept (nu stiu de unde), cu cea de spate ne-am obisnuit; oboseala si parca si niste crampe in burta.. o fi de la burta care creste, creste si nu se mai opreste :) Pe unele site-uri am gasit ca e normal sa ai dureri de incheieturi si glezne umflate..

In asa momente ar merge o baie calda relaxanta. Dar nu se poate. De ce? Pentru ca exista riscul de infectii (pot fi cativa microbi in apa), iminenta de avort (apa fierbinte poate declansa contractii), cresterea tensiunii arteriale si de aici ameteli si chiar lesin.. Ne relaxam la dus si apoi prin masaj cu ulei..
Aceleasi efecte ar aparea si daca ai intra la sauna.. de asta trebuie evitata.
Si nu mai zic de solar..

Ca tot am ajuns la ce nu ai voie.. nici gelurile, lotiunile sau servetelele umede pentru zona intima nu sunt indicate, pentru ca poti irita zona si astfel poti creste riscul de infectie urinara.
Alte "interdictii": vopsitul parului (din cauza chimicalelor continute in vopseaua pentru par), epilatul cu ceara (o durere intensa in ultima parte a sarcinii poate provoca contractii si de asta e bine sa eviti sa faci acest lucru in cel de-al 3 lea trimestru) si calatoria cu avionul in ultimele saptamani (cele mai multe companii au o limita superioara undeva la 32-34 saptamani, altele chiar si mai mica, dar accepta cu bilet de la medicul ginecolog. Unul dintre riscuri cand zbori este formarea unui cheag de sange intr-o vena. Este o complicatie rara, dar grava, a oricarei sarcini. Riscul de tromboza creste prin lipsa miscarii si deshidratare. Alta problema ar fi
expunerea la radiatii.

Intre timp bebe creste, e mai mare cu vreun centimetru si putin mai greu decat saptamana trecuta. Daca as baga o lumina in burta, bebele ar putea reactiona pentru ca i s-a dezvoltat nervul optic.

Diferenta de burti e de 21 cm si vreo 13 saptamani.. Asa voi arata si eu peste 99 de zile.

3 comentarii:

  1. He he, ce diferenta... :) Foarte tare

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai si de epilat cum te epilezi in zona intima?
    Adica... mi-am dat seama ca la sarcina asta nu o sa poti face, dar alternativele non-lama care sunt?

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu am intrebat o cosmeticiana si a zis ca a avut femei care s-au epilat pana in ultima zi cu ceara fierbinte.. Azi s-au epilat, peste 2 zile au nascut. Cred ca tine si de cat de mult suporti durerea si de felul in care te epileaza.. Poti incerca cu ceara "rece", fasii mici.
    Altfel, nu prea ai alternative.. crema contine chestii toxice, deci pica.. Aparat de tuns sau aparat de ras cam astea sunt variantele..
    Oricum in spitalele din Romania, cand iti vine clipa, te rad femeile alea toata zona intima.. oricat de epialata ai fi..

    RăspundețiȘtergere