luni, 9 ianuarie 2012

19 luni!

A sosit ziua de 8, cand Mark a implinit 19 luni.. Si ce e nou? Ei, ne uimeste in fiecare zi cu ceva nou :) As putea zice ca face si traznai, dar prefer sa le zic noutati :)))) Adica trage de o lampa de citit ce o tinem langa canapea - deja e toata indoita teava de sustinere.. A mazgalit cativa pereti cu pixul - bine ca avem vopsea pentru retusuri.. Ma ajuta sa spal vase - uda tot in jurul lui si pe el :) Apasa pe butonul de tras apa la WC - vedem cat va fi factura luna viitoare. Apasa pe odorizantul din baie - in 2 zile l-a terminat :) Dar e asa dragut cand il auzim ca scoate sunete noi, ca vine si ne arata pisica (cica = tzitza pe ungureste) si zice "mia-mia" sau un fel de "gogl-gogl" cum face gasca :))) Rata face "hap-hap" pe ungureste si cand vede rata se aude si "ap-ap" :) Ultima faza foarte faina cu rata o s-o incarc pe net si postez link-ul la pagina cu filmulete.


Tot in perioada asta a inceput sa faca niste chestii care nu ne plac, dar.. nu prea stim cum sa ne comportam cu el. Cand nu-i convine ceva se intinde pe jos si incearca sa planga.. Adica face un fel de spectacol. Si ieri ni l-a servit la Ikea, ca nu am vrut sa-l iau in brate (pentru ca aveam mainile ocupate).. Si azi la Tesco.. ca vroia in zona de joaca pentru copii, insa acolo nu primesc copii mai mici de 3 ani.. si in ambele situatii l-am lasat sa stea pe jos, ne-am uitat la el si-am asteptat sa termine.. Apoi s-a ridicat si-a venit la noi razand, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat :D Am citit pe tema asta si chiar ma gandeam cand o sa vina momentul.. si-a venit. Parerile sunt impartite si de data asta. Unii spun sa-l ignori si astfel sa-i arati ca dezaprobi comportamentul.. iar alti experti spun sa-l iei in brate si ca sunt sanse mari sa se linisteasca in imbratisare. Am incercat acasa (ca face si acasa) varianta cu imbratisatul si ma impinge si plange mai cu foc, si astfel a ramas varianta cu ramasul calm si vorbitul cu el in timp ce e pe jos. In nicio situatie nu l-am parasit, adica am ramas in raza vizuala si i-am vorbit. Nu credeam ca vom reusi sa fim asa calmi cand o sa ne faca asa scenete, dar uite ca reusim. Poate pentru ca inca nu sunt crize de isterie cu tot tacamul: tipete, plansete, dat din picioare si aruncat pe jos. Mark deocamdata se pune pe jos si scanceste.. incearca sa fie convigator prin plans. Site-ul Sfatul parintilor mi-a fost si imi este de ajutor.. Banuiesc ca a fost de vina oboseala.. era aproape ora de somn si probabil agitatia din magazine l-au obosit peste masura. Foame nu cred ca-i era.. in ambele situatii mancase destul de bine - mancare sanatoasa, fara dulce si fara sucuri. Am observat ca e schimbat cand mai mananca ceva dulce.. la inceput e vesel, energic.. dar incet-incet incepe sa fie marait si agitat si nu-i convine nimic.. si tare greu reusesc sa-l adorm in zilele cand mai prinde cate un biscuite :( 


E iara tarziu cand m-am apucat de scris si iara tre sa ma opresc si sa merg la somn.. Poate anul asta voi posta mai des sau macar voi continua postarile incepute :)

3 comentarii:

  1. nu v-am mai scris demult ceva din cauza tavalugului numit viata :))

    eu m-am dus pentru sampon direct la dermatolog :) pentru ca ma manca pielea capului - din cauza stresului (si asa am aflat ca poti fi stresata si atunci cand poti jura ca esti fericita) si mi-a dat un sampon de care sunt foarte multumita de la Vichy + un tratament de par de care sunt foarte multumita, desi mi se ingrasa mai repede, dar e doar pentru o perioada de doua luni... oricum, evit ca produsele sa aiba in compozitie parabeni :)

    RăspundețiȘtergere
  2. :) Mi-ai lipsit Ancuta..
    Eu multa vreme (cat am avut par lung) am folosit ceva de la Elseve pentru par drept si mi-a placut, insa de cateva luni n-am mai gasit :( Si dupa ce am nascut mi-a picat parul f mult si am avut ceva de la mag. naturist.. nu stiu cat de eficient a fost. Acum ca am parul mai scurt am luat Nivea pentru volum :) Sa vedem ce-o fi cu el, il probez diseara.

    RăspundețiȘtergere
  3. Acum am vazut ca am postat comentariile la alta postare... Tratamentul pe care mi l-a recomandat dermatologul este Vichy dercos pentru femei, niste fiole pe care le pun pe pielea capului una la doua zile timp de doua luni. Nu prea am reusit sa ma tin strict de el, dar au crescut foarte multe fire, mai ales pe la tample, si nu stiu cum au reusit sa creasca frumos, fara sa stea carlionti - ca firele mici.

    Si ca sa comentez si referitor la subiectul postarii, imi place foarte mult cand prezinti situatii delicate din educarea unui copil. Mark e un norocos ca sunteti asa rabdatori cu el :)

    RăspundețiȘtergere