marți, 10 ianuarie 2012

Despre produse pentru bebe..

E foarte important si aspectul asta.. Daca in primele luni cumperi ce e mai bun pentru copil, pe parcurs parca te mai relaxezi si o data ramai fara sampon sau gel de dus si-l speli cu sapunul sau gelul tau de dus si vezi ca e ok si nu mai cumperi un produs special pentru copil. De ce se relaxeaza asa unele mame? 

Nici produsele pentru copii nu sunt toate bune, dar macar pentru ei trebuie sa citim etichetele produselor, evitandu-le pe cele care contin triclosan – un compus din sapunurile lichide, care afecteaza tiroida si hormonii reproductivi ai copilului; dioxane – continut în sulfati ce produc spuma (SLS), puternic perturbator hormonal si al sistemului nervos, cancerigen; parabeni – conservanti legati de riscul de cancer si de dereglarile hormonale si nu în ultimul rand ftalati (DEP, DBP, DEHP, BBP, DMP) – se gasesc în mod obisnuit în parfumuri, lac de unghii, sampoane, cu efecte adverse pentru fertilitatea viitoare a sugarului. 
Pentru un plus de siguranta, foloseste produse dermatocosmetice, care se gasesc numai in farmacii sau produse handmade, cu ingrediente naturale preparate de o sursa de incredere.


4 comentarii:

  1. ai inceput anul prolific :)
    iar postarea asta e chiar interesanta :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am zis ca tre sa recuperez.. Recuperez acum cat am entuziasm si timp :) Ca spre sfarsitul anului cine stie ce-o mai fi.

      Ștergere