vineri, 29 iunie 2012

Haribo de casa


Am gasit o reteta de jeleuri pentru copii.. un fel de haribo de casa. Aveti nevoie de sirop de fructe (4 tipuri sau colorant alimentar) si gelatina 4 * 25g.
Se folosesc 10 g de suc de fructe (daca e concentrat, se dilueaza conform instructiunilor de pe eticheta) si 40 grame apa. Se amesteca cu gelatina si se incalzesc intr-o oala pe foc, dar nu se fierbe pentru ca isi pierde proprietatile. Se pregatesc formele in care se toarna. Se pune folie de aluminiu in forma ca sa se poata scoate mai usor dupa racire.. Eu as vrea sa fac in forma de silicon in care facem gheta. Se toarna in forma dupa ce s-a racit un pic si dupa ce s-a racit de tot se pune la congelator macar 3 ore.
Se pot combina culorile, dar e ok si simplu. In cazul in care se combina culorile, se pune putin in forma, se lasa la racit si apoi se adauga cealalta culoare, tot rece.. ca altfel se topeste restul.. Produsul final e bine sa fie llasat la congelator toata noaptea.. Daca folositi forme mari, se pot taia bucatele pe masura mainii sau gurii copilului :)
Reteta e de aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu