marți, 3 mai 2011

Ceva nou?

Pentru cine nu e aici cu noi orice e nou.. pentru noi e la fel şi nu prea. Mark are de câteva zile un obicei de a ţipa.. şi ţipă de ne sparge timpanele. Şi s-a făcut şi plângăcios dacă nu-i convine ceva: dacă am stins becul în baie, dacă nu-l las unde nu are voie (pentru siguranţa lui).. şi tre să fim fermi să-i arătăm cine e părintele şi cine ştie ce e mai bine pentru el. Deocamdată a mers cu vorba bună, să zicem aşa.. adică cu ton schimbat - calm şi ferm şi cuvântul "nu" şi distrasul atenţiei de la chestia respectivă. Sper să meargă şi de-acuma înainte. Ştiu că eliminarea tentaţiilor ajută şi am cam luat din calea lui tot.. hârtia de toaletă uneori scapă, alteori nu.. cu telecomenzile de joacă puţin, le scoate de la locul lor şi le lasă împrăştiate.. în rest nu prea are ce să facă..
Cauza principală a acestor "faze" cred că este oboseala, că se trezeşte pe la 8.. rar reuşesc să-l mai fac să doarmă măcar o oră.. şi papă, apoi pe la 11 ar trebui să doarmă.. dar, cine să doarmă? :) Într-un final reuşim.. şi în cele mai bune zile doarme o oră jumate. Apuc să pregatesc şi să fac papa pentru prânz şi pe la 13 se trezeşte.. ne jucăm puţin şi îi dau să mănânce până pe la 14.. că ne întindem mai nou cu masa.. probează cu degeţelele ce-i dau, întinde pe scaun, pe masă, pe el.. nah.. experimentează :)
Şi urmează pregătirea pentru plimbare.. după ce îl urmăresc prin casă ca să-l îmbrac... şi ne plimbăm şi ne plimbăm.. şi-l văd că îi este somn in jurul orei 16-16.30, dar nu mai adoarme ca acum ceva timp.. şi când se agită atunci mergem către casă şi adormim în patul nostru.. Aşa aş vrea să vină clipa aia când adoarme în fund în timp ce ne jucăm.. sau când îi dau să mănânce :)))
Am tot citit şi-am citit şi ce bine ar fi dacă ar funcţiona toate sfaturile din cărţi şi la copilul tău. Dar, că de fiecare data teoria e bună, practica.. trebuie practicată :) Am zis c-o să fim părinţii cei mai buni pentru copilul nostru. Dar am ajuns la momentul asta, când pentru binele lui tre să-i interzicem chestii. Disciplina, atâta vreme cât nu e făcută cu băţul / palma / cureaua etc. e foarte bună. Răbdare am.. văd că a mai rămas destulă după aceste aproape 11 luni.. să vedem ce metode vor trebui aplicate.
În rest.. mănâncă bebe cam tot ce îi pregătesc.. uneori nu mănâncă tot din farfurie, dar nu insist. Deja ştie când urmează să servească masa.. îl pun în scăunel, leg baveţica.. îi dau câteva bucăţele de mâncare lui într-o farfurie, are şi linguriţa lui şi apoi îl hrănesc şi eu cu altă linguriţă. Mai vreo luna jumate şi scăpăm de restricţii.. albuş, sare, miere, fructe cu seminţe, lapte de vacă.. şi sper să am mai multă inspiraţie atunci pentru papa.
Au ajuns "musafirii" şi la mine, după ce au fost pe alte meleaguri 1 an şi aproape 8 luni.. fără dureri.. acuma să vedem cât o să dureze. Eu ştiam că după naştere durata se micşorează şi la fel şi intensitatea durerilor. Iar eu cum nu prea am avut dureri şi mă ţinea 3 zile.. sunt curioasă cum o fi.. după ce mă reglez :D Pe de altă parte mi-era teamă de momentul asta pentru că pe un forum citisem că vine cu dureri nasoale şi că te ţine şi 3 săptămâni.. sper să nu. Şi de data asta se aplică faptul că fiecare femeie e diferită.
Alte noutăţi nu mai avem.. pe 18 mai mergem la controlul lunar.. sunt curioasă câţi cm şi câte kg s-au mai adunat, apoi călătorim spre Bucureşti.. o să fie cea mai lungă călătorie a lui bebe şi am emoţii şi sper să fie bine.. Abia aştept să revăd prieteni dragi şi să-l prezentăm pe Mark.
Fetiţele sunt bine.. de Ay nu ştiu nimic de câteva zile.. tre să mai vorbesc cu mămica ei puţin să mă pună la curent cu ştirile.. Briana a suportat o operaţie la ochişori (a avut retinopatie) şi se recuperează bine şi sper să aflu în curând că merge acasă, iar Roberta a devenit ascultătoare.. şi papă de la sân, doarme şi în alte locuri decât în braţele mamei şi are peste 4,5 kg. O să-mi rupă braţele la botez :) Mai puţin şi o cunoaştem şi pe ea. Iar eu am intrat în febra pregătirilor - hăinuţe, lumânare şi ce mai e nevoie..
Am aflat că mai este un Mark(us) în familie.. băieţelul unui văr de-a lui Rudi.. care are aproape 6 luni şi vreo 11 kg.. Nah, şi părinţii lui sunt oameni bine făcuţi, dar e cam mult pentru un bebe. Am aflat de ce.. pentru că mănâncă de toate.. :(

5 comentarii:

  1. Fiecare femeie e diferita, fiecare copil diferit... :) altfel ne-am plictisi.
    Dar rabdarea este cea mai buna arma :) (bine, alaturi de documentare...)
    Si cred ca mai degraba sa-i prezinti pe prieteni lui Mark, ca noi deja il stim :)

    Foarte frumoasa postarea, m-a uns la inima :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai creste, e mai curios, mai atent la ce se intampla, exploreaza...e normal sa fie cum ai descris.
    La somn stati bine, zic eu, noua ne da trezirea pe la 5.30-6.00 si abia reusesc sa-l mai adorm pana pe la maxim 7.00, iar de culcat se culca pe la 22.30. Mai doarme pe la 8.30 vreo 20-30 de minute...si apoi pe la 12.00 vreo jumatate de ora. Dupa masa de pranz doarme binisor- o ora si jumatate, doua (15.00-16.30/17.00). Mai doarme pe la 19.30 o jumatate de ora. Si atat.
    La mine nu s-a schimbat nimic dupa nastere referitor la musafirul despre alte meleaguri, tot fara dureri, tot 3-4 zile. Sper safie bine si la tine:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Si-a cam facut singur program.. iar eu tre sa fiu atenta la semne si la ora.. si totul e bine. Cand era mai mic si el avea reprize mai multe de somn, dar toate erau de 30 de minute.. acuma doarme mai mult dar numai de 2 ori pe zi.
    Si cum nicio zi nu seamana cu alta.. azi s-a trezit pe la 9.. a mancat.. ne-am mai jucat putin.. si de la 11.20 somn.. trebuie sa stau cu el si in 10 minute adoarme, fara leganat, fara nimic.. doar sa fiu acolo :)
    Musafirii cred ca pleaca, deci e la fel si la mine ca inainte de sarcina.. 3 zile fara dureri. Yuppy!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ancuta.. cu rabdare treci de toate.. dar daca seaca sursa? :) El creste, are tot mai multa energie si curiozitate si io rabdare la fel.. sau poate o sa reusesc sa dramuiesc rabdarea :)
    Abia astept atunci sa-i prezint prietenii lui Mark :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Cred ca rabdarea tine de firea omului, nu-i o conserva in camara :) Daca asa te stii de cand esti, nu cred ca poti sa o pierzi, mai ales fata de cineva pe care iubesti foarte mult, nu? Eu cel putin asa sper :)

    RăspundețiȘtergere