vineri, 27 mai 2011

Mâncare de zucchini cu morcov (după 8 luni)

Reţeta iniţială e de fapt pentru adulţi, nu pentru bebeluşi, dar am adaptat-o şi e printre puţinele pe care nu trebuie să le amestec cu iaurt :) Zucchini sau dovlecelul se pun cu coajă după 9 luni, înainte ar trebui curăţat pentru că se digeră destul de greu de stomacul unui bebeluş.
Am folosit un morcov mare (cam cât palma mea), un zucchini verde sau dolvecel (atenţie la cumpărare, să nu aibă coaja lovită), un căţel de usturoi, 2 linguri de ulei de măsline şi jumate de lămâie (sau lime).
Morcovul se curăţă de coajă, zucchini sau dovlecelul se spală bine şi se taie capetele. Se taie apoi fâşii cu instrumentul de curăţat legume (cel folosit pentru cartofi, morcovi etc.). Se pune într-o tigaie / cratiţă uleiul şi usturoiul tăiat feliuţe şi se lasă la prăjit puţin, cât să lase aroma în ulei.. (adică nu-şi schimbă usturoiul culoarea). Se pune morcovul şi după vreo 2-3 minute se pun şi zucchini / dovlecelul. Se acoperă şi se lasă la fiert cam 12-14 minute, până se înmoaie. Se amestecă din când în când şi se verifică nivelul de apă lăsată.. iar dacă e nevoie se adaugă puţină (2-3 linguri). Când ajunge la nivelul dorit (mai moale sau mai tare) se pune sucul de lămâie - câteva picături (cât strângi o dată lămâia) şi câteva frunze de pătrunjel.
Am făcut de vreo 3 ori reţeta, de 2 ori zucchini a lăsat zeamă şi n-a fost nevoie să adaug apă deloc, dar o dată a trebuit să adaug puţină apă, ca să se înmoaie mai bine.
Reţeta asta o folosesc în ziua când avem gălbenuş de ou în meniu, că merge foarte bine şi bebe papă tot..

Reţeta originală am luat-o de aici.. E foarte gustoasă şi arătoasă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu