luni, 7 februarie 2011

Mark are 8 luni!

Iar am primit reclamaţii că nu mai scriu pe blog.. Of, acum aş vrea şi eu să aibă ziua mai multe ore.. sau noaptea să fie mai lungă :)
Bebe are 8 luni.. de când nu am mai scris s-au întâmplat câteva chestii.
Apar dinţii de sus.. şi ăsta a fost motivul principal pentru care n-am apucat să postez nimic. A fost mârâit şi plângăcios.. vroia să stăm mereu împreună, într-o noapte a dormit pe burta mea, ca atunci când era micuţ-micuţ. Nici n-a prea vrut să mănânce.. mi-am ales un moment cam prost să adaug elemente noi în meniul lui.. dar, a păpat carne de pui (aş fi vrut de găină, dar aici nu am găsit nicăieri încă), carne de curcan, gălbenuş de ou, cereale şi urmează să-i dau brânză şi iaurt. Şi bineînţeles lapte. Şi duminică am probat şi fast-food-ul de bebeluşi.. Am probat la Ikea mâncare de mazăre la borcănel. I-a plăcut, am gustat şi eu şi avea gust bun. Dar vom apela la aceste borcănele doar în situaţii extreme. Aşa cum mâncăm şi noi fast-food.. RAR.
Pe partea cu mişcarea.. uuf.. merge în patru labe, nici nu ne-am dat seama că el deja poate ajunge la ce-l interesează. Şi oare ce-l interesează pe un bebeluş de 8 luni? Cablurile, papucii de casă şi să răstoarne coşul de hârtii :)

Ştie deja să se ridice pe marginea pătuţului.. se ridică singur în picioare, când e pe covor se ridică şi se sprijină pe marginea canapelei.. nu-l mai interesează să stea în funduleţ sau pe spate.. şi face tot posibilul să se ridice. Pe masa de înfăşat e tare greu să-l mai ţin. Înfăşatul ca la carte funcţionează doar când e somnoros, altfel.. se întoarce pe burtă, se întinde după una alta.. şi dacă până acum puteam să-l mai las o secundă să iau un body din dulap, acum.. e în braţele mele peste tot. Am montat pătuţul de călătorie şi-l folosim pe post de ţarc.. şi stă acolo să se joace.. şi să pozeze :)))))
Mă "lovesc" de probleme noi.. mâncarea pentru bebe: în ce vase s-o pregătesc, în ce vase s-o servesc şi s-o păstrez.. dacă s-o păstrez la frigider etc. Ce zice lumea? Mămicile cu experienţă spun că e mai ok să fierbi legumele în vase emailate, să foloseşti vase de sticlă sau ceramică pentru depozitare, dar cu mare grijă că se pot sparge. Mai practice sunt recipientele de plastic, dar şi aici trebuie avut grijă la tipul de plastic. Am găsit un articol bine documentat aici.

Noi am folosit păhărele de plastic PP #5 de la Avent şi castronele de la Ikea, tot PP. Nu le-am băgat în microunde, am evitat până acum folosirea microundelor pentru a prepara ceva pentru bebe. Sterilizez păhărelele, capacele şi suzeta în fiecare zi.. şi la nevoie sticluţa de ceai sau apă. Astăzi i-am dat apă.. nu prea l-a interesat. Mai încercăm. Apa pe care i-am dat-o a fost una cu conţinut foarte scăzut de sare (Na), adică 2.2 g. Aici am găsit explicaţia.

Până acum am făcut papa în fiecare zi şi ce rămânea fie mâncam eu.. fie aruncam pentru că nu rămânea destul pentru încă o masă. Vineri seara am făcut o porţie de papa pentru sâmbătă, că am fost plecaţi de acasă şi astfel am depozitat prima masă.. am pus 3-4 picături de lămâie, ca un fel de conservant şi a fost ok, bebe a păpat aproape tot. Aproape tot înseamnă deocamdată cam 80-100 ml. Cred că e din cauza dinţilor că nu e aşa mâncăcios. Dar cred că este vreme să recuperăm.
Am mai găsit un blog cu reţete pentru bebe, scrise şi în italiană.
Revin cât de repede pot :)

3 comentarii:

  1. La multe luni fericite, Marky Mark :) Sa cresti la fel de frumos :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Am ajuns si la aceasta virsta de 8 luni MULTI INAINTEde 8 luni asteptam acest eveniment .Acum asteptam sa vina 9luni si tot asa...Astept sa spuna Bunicule Mama tata....etc .Iti doresc sa fi sanatos si sa cresti mare.ISTEN ELTESSEN MARK-DÁNIEL

    RăspundețiȘtergere