duminică, 21 februarie 2010

Aproape saptamana 24


Incepem cu masuratorile.. am implinit aproape 97 de centimetri pe burta.. si 67,5 kg pe cantar.. Cum ziceam, cresc vazand cu ochii :) Pentru ca ma vad in fiecare zi cat sunt nu-mi dau seama, dar masuratorile nu mint..
Bebelusul are peste 550 grame, nu poti sti cu exactitate - unele site-uri vorbesc de 500 g, altele 650g sau chiar 800g.. Pe cine sa mai crezi? Nici de lungime nu stim nimic sigur.. ar trebui sa aiba vreo 30 cm.. E mare, nu?
Plamanii se dezvolta in continuare, se pregatesc pentru momentul in care vor respira singuri. Se produce surfactant la nivelul alveoleor pentru a le pune la treaba cand vor trebui sa primeasca oxigen. Joey are si par si incepe sa stranga si grasime pentru echilibrul termic.

Unele site-uri propun folosirea cremelor antivergeturi pentru ca de-acum bebele creste tot mai mult si pielea se intinde.. Eu cred ca o crema hidratanta sau un ulei ar trebui folosit din primele luni de sarcina, sa pregatesti terenul.. Nu toate femeile au o piele elastica. Si oricum sarcina e un "efort" deosebit pentru piele.
Toata lumea recomanda uleiul de masline sau uleiul de migdale pentru pielea de pe burta pentru ca e cea mai buna solutie impotriva vergeturilor. Si e natural.
Eu am folosit vreo 2 saptamani ulei de masline, dar pentru ca are un miros specific si e destul de gras, am renuntat in favoarea celui de migdale. Uleiul de migdale are alta consistenta si un miros discret si ai nevoie de o cantitate mica pentru a acoperi toata suprafata dorita. As putea zice ca e scump, 26 lei pentru 100 ml (depinde de magazin/farmacie), dar o sticluta te poate tine 2-3 luni, depinde cat de des il utilizezi. Si apoi, orice crema speciala de la firmele recunoscute ca "bune" pentru perioada sarcinii costa peste 60 lei.. Deci, clar e mai avantajos uleiul asta.
Alte schimbari din aceasta perioada ar fi durerile de spate.. in regiunea inferioara mai ales. Daca nu ai o tinuta corecta cu spatele drept, te poti astepta la asa ceva. Si e neplacut..
Noroc cu exercitiile prietenei mele Diana.. care mi-a facut un program zilnic de 40 minute.. bine, eu il depasesc pentru ca nu-mi ies toate exercitiile bine sau nu le pot face in ritmul cerut.. Dar e important ca ma ajuta. Multumesc Dia!

Cel mai deosebit lucru pe care l-am facut saptamana asta.. mi-am cumparat primele haine de gravida.. Oricat am amanat acest moment, de-acum nu se mai poate. Pentru ca burta creste, pantalonii normali sunt foarte incomozi.. si uite asa mi-am innoit garderoba cu 2 perechi de pantaloni, un tricou si un pulover.. de la C&A colectia Yessica..
Tot ieri am descoperit niste site-uri care te ajuta sa iti faci sau sa modifici haine, astfel incat sa-ti vina bine.. O sa ma apuc de taiat si cusut in zilele urmatoare.. si o sa pun poze aici.


Alte stiri pe scurt pentru saptamana care urmeaza.. Primesc rezultatele analizelor, ma vede medicul.. si ma pregatesc sa mai cresc.. si exercitii in fiecare zi.

3 comentarii:

  1. Hainele sunt din gama 9M - Nine months, C&A. ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa le purtati sanatosi :)Tricoul mov e tare haios... si e tot mov ;) Lipseste cel verde :)

    RăspundețiȘtergere
  3. :)
    O sa caut si verde, ca sa pastram traditia..

    RăspundețiȘtergere