marți, 10 aprilie 2012

Stiri tarzii..

Am ramas in urma rau cu postarile :( Si nici nu mai vreau sa zic ca o sa recuperez pentru ca nu stiu cand o sa recuperez. Pentru ca in timp ce as vrea sa scriu despre ceva ce s-a intamplat, deja se intampla altceva :)

Ce spune Mark?
Pe langa cele mentionate.. uampa (lampa), apa / viz, hinta, ma (mai da-mi / mai vreau), auto / tu-tu, na-ni, chea (cheie), bo-bo / ba-ba (bebe)..
mai adaugam: anion sau amion (avion), oro (ceas) si cot-cot ii zice la gaina sau porumbel (pt ca asta il vedem mai des). Cand vede un caine incepe sa scoata niste sunete ca si cum ar latra :D Si ultimele zile a tot zis "zzaam -zzzaaam", dar nu stim ce inseamna.
Cand vrea sa atraga atentia zice "ma-mi" pe un ton foarte fain.. un amestec de intrebare, chemare si bucurie :)

Azi a avut o zi in care a fost foarte darnic cu imbratisarile si pupicii.. Si cei mai multi i-a dat lui Noel, un baietel din parc.. Tot azi am mai cunoscut un roman.. e si el din Timisoara, sta in Budapesta de vreo 5 ani.. si are un copil de 16 luni, Manuel :)
Iar cand am mers la Aldi, ma intreaba cineva pe ce criterii aleg sfecla.. si-i zic ca nu stiu sa-i zic pe ungureste, ma intreaba in engleza, ii raspund.. si-apoi intrebarea (e a 4-a oara deja) daca sunt din Rusia :D Si-i zic ca sunt din Romania.. si zice tipa "si eu" si incepe sa rada :D

Ce s-a mai intamplat intre timp?
Am stat la Arad o saptamana.. Mark a cazut intr-o zi si s-a lovit la arcada si frunte :( Si desi n-a curs sange deloc, s-a umflat cat o nuca si plangea si nu ma lasa sa pun rece :( Am reusit in 2 reprize sa-i pun cate un disc din ala demachiant muiat in apa rece si apoi strat de crema de arnica. In cateva ore nu s-a mai vazut nimic. Pentru cateva zile a avut o urma de beton pe frunte, dar trece.. si acum se vede un pic de vanataie..
S-a acomodat foarte bine acum cu bunicii si daca in prima zi nu vroia sa iasa din casa fara mine.. in ultima zi nici nu stiam ca pleaca afara cu bunicul :)
S-a mai jucat cu copii.. ii trage de deget pe unii si-i duce unde vrea el :) Si sta pe tricicleta.
Isi pune caciula sau sapca singur (nu mereu cum as pune-o eu, dar e un pas mare).. aduce geaca / bluza si papucii cand plecam.
Daca vrea sa plecam, merge la usa si trage de clanta.. si ne aduce si noua papucii :)
Ieri s-a bucurat cand a auzit la radio piesa lui Michel Telo - Ai se eu te pego.. a mai ascultat-o de multe ori si n-a avut nicio reactie :)

Despre mine? Am ajuns la momentul la care nu as fi crezut ca mai ajung.. rana la sani :( Au fost vreo 2 zile cu treziri dese (cand am ajuns in tara) si unul dintre sfarcuri s-a crapat.. O vreme isi revenise ca am evitat sa alaptez, dar cand s-a intarit a trebuit sa-l golesc si iar s-a deschis rana.. Acum stau cu el la aerisit si sper sa treaca..

Un comentariu:

  1. Foarte dragut jurnalul puiului tau. Am si eu unul de 14 luni. Noi locuim in Brazilia si in casa se vorbeste romana si portugheza. Asta micu' inca nu spune mare lucru in nici o limba, doar pe limba lui. Cand am fost cu el acum la control doctorita a fost foarte ingrijorata ca trebuia copilul sa spuna cel putin 3-4 cuvinte perfect......iar el saracul zice nimic clar.
    Pediatra a zis ca luna viitoare il trimite la un specialist ca nu este in regula.
    Am vazul ca si puiul tau la 14 luni nu zicea mare lucru si as vrea sa te intreb ce ti-a zis tie pediatrul la control, ca deja sunt stresata. Merci mult si numai bine.
    Astrid

    RăspundețiȘtergere