miercuri, 11 aprilie 2012

Sfaturi pentru alaptat

Am strans cateva sfaturi pentru alaptat de la mamicile internationale.. le postez aici, ca nu se stie cui ii vor prinde bine :)
La capitolul meniu.. pentru mai multe mamici consumul de ovaz (fiert sau crud) a crescut cantitatea de lapte. O mamica din Peru recomanda ovazul ne fiert, doar pus in apa pentru 5 minute cat sa-l inmoaie si apoi cu o lingurita de miere se poate consuma. Foarte buna si bautura de ovaz.. Plus muuulta apa, nu sucuri - peste 3-4 lintri. Pentru una dintre ele a functionat berea bruna si tonul. Pentru alta chestii de la fast-food: cartofi prajiti, mcdonalds sau produse de patiserie.
Alt sfat dat de toate mamicile.. odihna cat de multa. Doar ca e greu, mai ales daca mai ai un copil mai mare, cu alt program decat al celui mic :)

Un fel de verificare daca bebe mananca de la san.. sa verifici cate scutece are intr-o zi. Si e logic, nu? Ce intra tre sa iasa. Daca schimbi scutece destul de des e o dovada ca ajunge ceva in burtica.
Mai este o posibilitate in caz ca bebe plange din ora in ora si ai impresia ca ii este foame.. poate bebe sa vrea sa fie tinut la san pentru confort si starea de bine ce-o are acolo :) Si numai prin plans stie sa cheme mama langa el. Se mai recomanda proba cantarului pentru 1-2 zile.. si golirea sanilor prin pompare in primele zile. 60-100 ml de lapte scos e dovada ca este lapte si e mai mult decat suficient pentru nou-nascuti.

Ce e mai interesant.. din vreo 8-9 mamici, nimeni n-a sugerat completarea cu lapte praf. Una singura a mentionat ca daca se hotaraste sa dea supliment sa nu considere ca a dat gres. Toata lumea incurajeaza si transmite mult optimism.

Va urma.

Un comentariu: