joi, 8 septembrie 2011

Mark implineste astazi 15 luni!

Bebele nostru creste in fiecare zi si cu fiecare zi care trece nu prea mai e bebe. Cine are copil (sau macar in preajma lui) stie ca "incredibil" e putin spus cand vine vorba de trecerea timpului, de cat de repede creste. Daca mai ieri ii masuram picioarele si erau cat degetul meu aratator, acum sunt aproape cat palma mea..
In ultima luna am avut perioade mai grele pentru ca au crescut niste dinti si masele.. dar, a trecut. In ultimele 2 saptamani a facut chestii noi.. se catara pe scaune, vorbeste mult (pe limba lui) si sigur ne intelege. Spune "ma-ma" si "ta-ta" si "ba-ba" si "a-va" si "a-ta" si o data a spus si "taci" :)))) Incepe sa fie constient ca daca plange (si stim noi ce fel de plans e ala - plans fara lacrimi) ne atrage atentia. Ridica mainile in aer sa-l luam in brate.. ridica mana si bate palma. Mai avem de lucru la datul de "noroc", asa cum dau barbatii. Face cu mana cand plecam, dar numai cand are el chef :)
O perioada n-a vrut sa manance mai nimic si sigur a slabit.. acum si-a revenit si mananca el singur de multe ori.. Inainte, cand ii dadeam peste pasat si amestecat cu legume il manca.. acum, daca simte o bucata o scuipa afara. Eh, mai incercam si alte soiuri de peste si alte metode de preparat.
Mancaruri preferate nu pot spune daca are, ca daca e sa manance, mananca tot, daca nu.. nimic. Pastele le mananca in orice sos.. branza la fel.. fructele ii plac sigur.. si cel mai mult i-a placut zmeura.. Astazi am gasit capsuni si le probam pentru prima data in viata lui.
Am fost si cu bicicleta.. si i-a placut. Ne era teama ca n-o sa-i placa pentru ca are casca in cap.. dar cand l-am pus in scaunel, a uitat de casca :)) Uite si dovada.

Ii place sa se dea in hinta.. asta stim de la 8 sau 9 luni, cand l-am dat prima data :) Sa se joace in nisip (cu jucariile altora), sa-i ajute pe altii la treaba..
si sa mearga prin frunze uscate..


3 comentarii:

  1. La multe lunite!:)
    Si noi avem probleme cu pestele, desi uneori a mai mancat...In rest nu-mi dau seama de nicio mancare preferata, stiu ca ii plac rosiile, pe care nu le refuza nicicand si iaurtul, atat.
    Abia astept sa mearga si Costin de unul singur!

    RăspundețiȘtergere