luni, 26 septembrie 2011

Of of of..

De ce nu se vorbesc toti doctorii intre ei, la o conferinta sau la o cafea si sa se puna de acord cu anumite chestii?
Cum ar fi alaptatul?
Saptamana trecuta a avut Mark febra si l-am suspectat de rosu in gat pentru ca n-a prea mancat, vroia numai in brate la mine.. si cred ca si eu am contribuit la starea lui cand i-am dat sa bea apa, pe care o credeam la temperatura camerei :( Asa, si daca a avut febra am scazut-o un pic, ca sa fie mai confortabil pentru el (si pentru mine) si cand se putea am mers la doctor.

Am avut "noroc" sa fie plecata doctorita in concediu si astfel am ajuns la colega care ii tinea locul.. Daca nu era musai nu ma duceam. De ce? Ca era o femeie care nu arata a doctor si se pare nici nu se prea comporta ca un doctor. Hai sa lasam aspectul (unghii neingrijite, date cu oja - ca sa acopere murdaria.. sau poate a decojit nuci si de asta erau asa de negre unghiile, parul in toate partile si un halat pus pe ea, ca sa para doctor) si sa comentez doar despre calitatile aratate de medic.
Pentru ca nu era prima data cand eram la un control stiam ce urmeaza.. cel putin, credeam ca stiu. Ajungi la medic, ii spui ce simptome are, povestesti despre febra, despre scaun, despre ce a mancat (daca a mancat) si astepti controlul. L-am dezbracat ca sa-l poata asculta, a zis ca nu e nevoie; i-a pus stetoscopul de 2 ori pe piept si de 2 ori pe spate (la celalalt medic ascultarea asta se face altfel - il asculta cel putin 2 minute (de cel putin 9-10 ori muta stetoscopul).. i-a verificat fontanela si apoi s-a uitat in gat, dar fara sa-l menajeze sau sa-i vorbeasca si sa-l linisteasca. Diagnostic "rosu in gat" si inca ceva.. (a ramas scris pe reteta).
A urmat tratamentul.. ii dai siropu asta de 3 ori pe zi si picaturile astea amestecate in ceai.. "Ce ceai?" Ceai de copii.. "Care e ceaiul de copii?" Orice ceai. "Adica de menta, de musetel, de fenicul, de care?" Mi-a zis ceva firma.. si i-am zis ca eu nu-i dau ceai la copil, numa' apa si lapte. Si cand am zis lapte.. Parca a inteles ca ii dau otrava.. "Inca suge?" si cu o mutra de dezaprobare. OF! Dar ce are daca il alaptez? Are 15 luni jumate, e asa de mare? Si-atunci de ce alti medici si pana si Organizatia Mondiala de Sanatate recomanda sa alaptezi pana la 2 ani? OF!
De asta sunt suparata pe medicii romani. Bineinteles ca nu generalizez, insa generatia care acum se apropie de pensie este super invechita si cu idei care nu se prea potrivesc cu timpurile in care traim.
Despre felul in care se recomanda inceperea diversificarii nu mai comentez acum, ca sunt destul de amarata de felul in care este tratat alaptatul..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu