marți, 14 iunie 2011

Virusu' păcii..

Am sperat să apuc să scriu mai repede despre distracţia din week-end-ul trecut, dar n-a fost să fie. Pentru că distracţie a fost doar sâmbătă.. şi-apoi febră şi nurofen şi supozitoare şi aşa e şi azi.. Am fost ieri la urgenţă, la dispensarul de copii.. are ceva infecţie cu un virus care dă febră - pe la 38.5-39 şi cam atât.. aaaa.. şi lipsă de poftă de mâncare. Doar laptele de la sân mai alină suferinţa. În rest bea multă apa şi ceaiuri (de fenicul şi de mentă). Şi ţinutul în braţe non-stop.. şi-uite aşa am învăţat să fac de toate cu el atârnat de mine.
Sâmbătă noaptea am pus un supozitor şi duminică dimineaţa i-am dat nurofen şi parcă şi-a revenit. Oricum febra îşi face seara şi noaptea de cap.. Spre seară iar a început s-apară febra şi-am continuat cu nurofen şi noaptea cu supozitor. A avut scaun foarte urât mirositor.. şi apoi toată noaptea gaze la fel de urât mirositoare şi cred că şi ceva dureri la burtică. Mie mi se părea că nu-şi face deloc efectul supozitorul.. dar bebe s-a liniştit şi-a dormit ceva. Mai la mine în braţe, mai pe pat.. şi s-a făcut dimineaţă. A avut pe la 7 dimineaţa o tentativă de a vomita, dar nu a reuşit :( Pe la 10 a mâncat nişte fructe pasate, a avut scaun normal (poate puţin mai moale decât de obicei, dar nu diaree şi nici cu mucus sau de vreo culoare turbată). Eu îl suspectăm de enterocolită, dar boala asta dă diaree şi acum nu era cazul. Doar febră noaptea..
Am hotărât că plecăm spre casa noastră, să mergem la urgenţă. Drumul l-a suportat f bine, a dormit.. i-am mai dat puţin să sugă.. şi a dormit din nou. Spre după-masă a început iar febra şi-am mers la dispensar.. în tot timpul asta a fost destul de energic şi vorbăreţ.. Vedeam că nu e că de obicei, dar nici nu
arăta ca un copil bolnav. Medicul de gardă l-a controlat, i-a palpat burtica.. şi a zis doar că a luat un virus de undeva.. Am primit o reţetă pentru Normaflore (un ajutor pentru flora intestinală) şi azi mergem la medicul de familie, să vedem ce zice.. Şi neapărat cerem o reţetă că tre să refacem stocul de supozitoare şi Nurofen..

3 comentarii:

  1. Of of, bine macar ca de ziua lui s-a distrat, pentru ca am observat in jur o lege a lui Murphy, la ocazii speciale sau la plecarea in vacanta apare cate-un virusache sa strice tot cheful :)
    Sa te faci repede sanatos, Mark, sa te joci cu toate jucariile pe care le-ai primit :) Si... daca te doare burtica nu te poti plimba cu bicicleta :)

    RăspundețiȘtergere
  2. E pe drumul cel bun zic eu.. cred ca perioada mai grea a trecut.. si in cateva zile o sa fie asa cum il stim :)
    Sper ca n-ati patit si voi ceva prin vacanta voastra..

    RăspundețiȘtergere
  3. Of, imi pare rau ca ati trecut prin asa ceva...multa sanatate!

    RăspundețiȘtergere