marți, 21 iunie 2011

Nicio zi nu seamănă cu cealaltă..

Azi Mark a fost cam plângăcios de dimineaţă.. cred că măseaua şi poate şi-un nou dinţisor îl supără, că nu prea mă lasă să mă uit.. dar în schimb degetele ni le ronţăie en-gros... S-a trezit pe la 8.30, era cu noi în pat.. ca în mai toate dimineţile.. şi se uită la noi cum dormim sau cum încercam să dormim.. M-a căutat în nas.. în gură.. în urechi.. şi mai punea capul pe mine şi iar se ridica şi se uita la noi.. sigur ar fi vrut să ne spună "hai, treziţi-vă.. e dimineaţă"..
Am reuşit să ne trezim pe la 9.30, să schimbăm scutecul şi să facem micul dejun.. azi cireşe cu banane.. şi coacăze. Primul fel l-am mai încercat.. ştiam că-i place. Dar coacazele? Le-a savurat pe fiecare în parte. Prima i-am băgat-o eu în gură, apoi celelalte.. le-a luat el, câte una.. şi nici măcar nu s-a strâmbat la acreala lor. Şi chiar erau acre bine.. A mâncat vreo 4 mini ciorchini de coacăze.. Deci, se confirmă preferinţa lui pentru acru.
Am mai servit şi jumate de iaurt.. şi era deja 11 :)
Am reuşit să-l spăl.. că după coacăze roşii nu era tocmai cel mai curat copil din lume.. m-am spălat şi eu.. cu el de faţă, ca de obicei.. şi când să ies din cadă.. s-a lipit de mine.. a ridicat mâinile în sus.. că vrea în braţe.. şi uite aşa am stat îmbrăţişaţi câteva minute.. A început de vreo 2 zile să mă pupe.. deşi nu seamănă cu un pupat clasic. E un pupic de-al lui. Pentru că deschide gura mare şi o lipeşte de obrazul meu. Şi râde.. Şi câteodată vrea să mă pupe şi pe nas.. Eu nu prea am fost obişnuită cu afecţiune din asta.. şi mi-a fost greu să mă transform.. greu cu adulţii, pentru că nu mi-e greu deloc cu el. De multe ori îl iau în braţe şi-l strâng cât pot.. cât să nu-l strivesc.. Ce să fac dacă mi-e drag de el? Îl iau în braţe şi-l pup. Şi sper să fie el mai afectuos.. şi să ne arate că oamenii au nevoie de îmbrăţişări şi sărutări şi mângâieri.. sau să ne aducă aminte de asta.
Cred că urmează încă multe astfel de momente.. deşi el nu e genul care să stea prea mult în braţe. Dacă stai cu el, te joci, îi vorbeşti.. e de ajuns. Sau aşa am crezut.
La prânz a mâncat şi nu prea.. dar, m-am obişnuit.. A urmat somnul de după-masă pe la 16 şi aşa-mi place noul lui obicei de-a dormi peste o oră sau chiar o oră jumate. S-a întâmplat să doarmă şi 3 ore.. şi m-am dus să-l verific dacă respiră :)
La 18 am mers la medic să-l vadă, să ne confirme că e ok gâtul. De când a început să scoată iară totul din dulap, din sertare, să ne "aranjeze" covoraşele din baie.. e semn clar că se simte în apele lui. Seară a mai urmat o porţie de mârâială.. şi doar în braţele mele vroia.. cred că e de la măsea. Mă lasă să-l masez acolo.. de fapt, îi place să muşte.. cred că aşa îşi alină durerea. Degetele noastre sunt ronţăite de parcă am avea un căţel mic prin casă. Ne roade că pe oase. Dar, dacă aşa ajutăm să treacă durerea.. ne lăsăm ronţăiţi.
Băiţa e de fapt joacă şi apă aruncată peste tot.. şi pe ici pe colo mai dau şi eu buretele.
Am observat o mică iritaţie pe fund.. în partea de sus, adică aproape pe spate.. şi mă încerc să mă gândesc de la ce o fi. Poate de la coacăze.. vedem cum evoluează.
Şi a venit şi somnul.. la ora 22 fix.
Asta a fost ziua de azi.

Un comentariu: