marți, 14 iunie 2011

Bebe are buba..

Am primit diagnosticul.. amigdalită bacteriană :( şi pentru că varianta asta are puncte albe de puroi trebuie să băgăm antibiotic. Am reuşit să-l feresc un an de zile de probleme de sănătate şi-acum.. a luat de undeva o nenorocită de bacterie. Sper doar să nu o dăm şi noi mai departe.
Doctora a fost foarte ok, ne-a explicat multe (la traducere s-a mai pierdut din informaţie) şi a subliniat că nici ea nu e de acord cu antibioticul, însă în această situaţie nu prea este de ales. Pentru că dacă lăsăm boala netratată pot apărea complicaţii mai nasoale şi chiar nu vrem aşa ceva. Urmăm tratamentul 7 zile, cu atenţie în primele 2 zile să vedem dacă nu apar reacţii pe piele (din familia noastră nu ştim pe nimeni alergic la penicilină), multe lichide.. şi nu-l expunem la soare. Ştiam eu că nu e voie la soare când iei antibiotice dar nu ştiam de ce. Am aflat: expunerea la soare şi antibioticele favorizează apariţia dermatitelor (reacţii alergice la nivelul pielii cu înroşire, usturime sau vezicule). Deci şi mai multă grijă în săptămâna ce urmează. Şi neapărat un probiotic pentru reglarea florei intestinale.. o să-i dau în continuare Normaflore.
Aştept să treacă, să-şi revină.. să zâmbească.. să se joace, să-mi scoată vasele şi oalele în dulap, lenjeria din sertar.. şi orice mai vrea el, numai să se simtă bine.. să fie aşa cum îl ştim :)

3 comentarii:

  1. Aaah. Pupa mama buba lui. *-:
    Si neaparat probioticul.
    Astept vesti bune. sa traga din sertare, sa sara, sa topaie...

    RăspundețiȘtergere
  2. E tot mai ok.. febra n-a mai facut de ieri.. mananca deja si doarme mult.. sper ca trece buba. Mergem maine la control si sper sa fie vesti bune.

    RăspundețiȘtergere