luni, 25 ianuarie 2010

Saptamana 20

Mare lucru nu s-a schimbat de la precedenta postare.. aaa, poate doar cele 300 de grame in plus fata de cele 65 pe care le-am avut in ultimele 2 saptamani. Masuratorile au ramas la fel.. Oricum, de-acum se asteapta sa creasca mai vizibil.

Am impresia ca se trezeste pe la 6-7 dimineata, atunci simt miscari ciudate. Recunosc ca nu am stiut cum ar trebui sa fie acea prima miscare.. si te prinzi greu, dar dupa o perioada, cand se repeta.. iti dai seama ca sigur a fost o miscare de-a lui. Am avut 2 feluri de miscari pana acum.. prima e ca si cum se zbate un muschi.. nu dureaza mult :) iar a doua e ca si cum te-ar gadila sau te-ar atinge cu ceva pe interior. Cred ca conteaza si pozitia in care stai..
Ma tot intrebam de ce te intreaba lumea daca ai simtit bebelusu.. si ma gandeam ca vor sa stie cum e senzatia sau ca e semn bun pentru sarcina.. Printre randurile citite am dat si de o alta explicatie.. Unii, cred ca babele de la tara.. spun ca peste fix 5 luni (in aceeasi zi a lunii - nu stiu daca e data sau ziua saptamanii) o sa nasti.. Sincer, e cam trasa de par asta.. pentru ca primele miscari sunt atat de usoare, incat pot fi confundate.. iar daca stratul de grasime e mai mare si el impiedica sa simti ceva. Placenta anterioara sau placenta previa poate si ea impiedica simtul primei miscari.

Burta nu e foarte mare, tot 93 cm.. dar are vreme sa creasca. Nu mi se mai pare mare pentru ca m-am obisnuit cu ea.
Problema de saptamana trecuta s-a rezolvat, nu era mastita.. pentru ca aceasta problema apare doar dupa nastere. Cauza n-o stiu prea bine, ideea e ca am scapat fara operatie.. si sper sa nu mai apara astfel de probleme.

Un comentariu:

  1. Felicitari, Danutza!!!

    Sa fiti fericiti si voiosi toti trei!

    Vlad? Victor? Gabriel? Gabriela? Zic si eu ca va ajut.... :

    RăspundețiȘtergere