marți, 29 ianuarie 2013

Stirile de inceput de an..

Am vrut sa incep cu "Am revenit!" dar cine stie cat timp mai trece pana scriu iara.
Ideea e ca mereu ma apuc, si niciodata nu termin.
Intre ultima postare si actuala s-au intamplat multe, am calatorit, am invatat multe.. si fiecare zi e diferita.
Au fost si cateva zile cu muci si tuse, dar atata timp cat nu e febra, parca trec altfel.. Sau asa zic acum, cand au trecut.. Sper doar sa nu revina, ca azi era putin cam indispus.. si a tusit dimineata.

Mark merge la cresa, au fost 2 zile cu putin plans (dupa 7 zile in care nu a mers din cauza racelii), dar trece plansul dupa 2-3 minute.. reuseste Marcsi neni (ingrijitoarea) sa-l atraga in tot felul de activitati si jocuri..

De o saptamana face la olita sau wc, ne trage de mana si zice "pishi", iar cand e cealalta treaba zice "pishi caca", si ne spune "pa-pa" ca sa iesim din baie.. si ne striga cand e gata.. si cred ca i-a amortit fundul (mai ales cand face caca). Daca are scutec insa, face pisu in scutec.. Deci inca nu putem renunta complet la scutec.. Am fost intr-o zi la piata si a facut pe el.. si nici n-a zis nimic.. Abia cand a inceput sa se raceasca, vroia jos din carucior (pe care-l folosim extrem de rar) si atunci am vazut cum merge.. ca sa nu se lipeasca pantalonii reci de piele.. :( Oricum umblu cu lucruri de schimb dupa mine, doar ca nu era niciun loc unde sa-l schimb.. si era si cam frig.. Dar a trebuit, ca pana acasa ii ingheta fundul si picioarele..
La gradi inca nu cere, pentru ca ii dau scutec, de teama sa nu aiba pe acolo accidente si sa fie pus intr-o situatie nasoala.. poate sa-l certe, poate sa rada copii de el.. si inca exersam acasa.

Spune multe, leaga cuvinte, se exprima tot mai fain.. Chiar si-a dat drumul in ultima luna.. si intelege ambele limbi si la gradi spune doar in ungureste, la fel si la bunici. E tare fain cand zice cu ton foarte ingrijorat "Oh, nu  vai" :)

Avem in continuare probleme la capitolul somn, ca nu vrea nicicum sa doarma. Am mai reusit sa-l tin in pat cu carti si un episod de desene cu Chuggington pe telefon si sa-i spun ca doar ne odihnim.. si trebuie sa stam intinsi pentru asta.. Acum nici asta nu mai merge. Cred ca e in perioada cand nu vrea sa piarda nimic din ce se intampla in jurul lui si vrea sa stea treaz cat mai mult. Si seara avem show.. Semne de somn nu da, deci nu putem merge la nani asa.. Doar dupa rutina baie - nani.. dar se intampla de multe ori sa ne prinda si ora 23 si el nu doarme :( Noi suntem praf, am dormi, dar el nu.. Chiar nu stiu cum rezista, ca nici la pranz nu doarme.
Au fost cateva zile cand nu i-am zis nimic, doar m-am dus eu in pat ca mi-e somn.. dar el nu vine.. in schimb aduce toate jucariile in sufragerie si arata ca dupa razboi :)  Si bineinteles ca la ora 17.30 dupa gustare, adoarme in te miri ce pozitii.. 

Va urma (merg sa-l iau de la cresa).Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu