luni, 10 octombrie 2011

16 luni!

De obicei reuseam sa scriu chiar in ziua aniversarii, dar de data asta nu mi-a iesit.. Mark are deja 1 an, 4 luni si 2 zile!!! Cu ocazia zilei lui l-am tuns, ca nu se mai putea.. era greu si la spalat, ca era multa spuma de clatit :) si era si cald pentru el.. 
De data asta a plans, n-a vrut sa stea deloc la tuns.. Initial am vrut sa-i scurtam parul un pic in fata, dar pentru ca se misca mult nu prea a reusit sa-l tunda cu foarfecele si-atunci a bagat masina si asta a iesit. In 2 luni creste la loc.. 
A durat un pic sa ne obisnuim cu el, dar e tot Mark.. 

E inca racit, dar semnele arata ca o sa se faca bine.. nu mai tuseste, mai are niste muci. 
Am facut planul de bataie pentru t>?oamna asta.. si astept sa se faca bine complet, ca sa stimulam imunitatea asta si sa ne intarim pentru iarna.. Am insistat pe fructe si legume de culoare verde (broccoli, mazare, fasole verde, dovlecei, praz, avocado, salata verde, kiwi, struguri, mere) si de culoare galbena si portocalie (morcov, dovleac, porumb, ardei, clementine, portocale, mere, pere, caise confiate). Mai sunt si altele, dar astea le iau sa le prepar ca-i plac lui Mark. Nicio masa de dimineata nu se poate fara cereale integrale. De obicei pun in 2 boluri - din unul mananca el singur cu mana, alege fulgii de porumb sau de orez.. si-apoi completam cu cerealele amestecate cu lapte.
La capitolul ceai nu am stat niciodata foarte bine, dar inca incerc.. acum e ceaiul de macese pe lista, ca ajuta in caz de raceala. Il bea si nu prea. Catina nu am gasit aici, dar mai caut.

Pentru ca am auzit de la Rebe ca in Romania se fac analize la copii la implinirea varstei de 1 an si ca majoritatea ies cu lipsa fier.. (in special cei alaptati) am luat si sfecla rosie si-i place mult. Dar nu pot nici din asta sa-i dau prea mult, ca are nitrati si iar nu e bine. Hmm.. pe tema asta ar trebui sa scriu multe, mai ales ca in ultimele 2-3 luni am descoperit cateva bloguri care mi-au cam dat peste cap cunostintele si ideile despre alimentatia copilului mic. Dar este vreme pentru toate. Scriu mai greu, dar pana la urma scriu :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu