vineri, 18 martie 2011

Bilanţ la 9 luni şi o săptămână..

Luni, după o vizită scurtă la tanti doctor am aflat că bebe are 9,630 g şi 78 cm. Deci urmează încă o tură de ordine în dulap, să vedem ce mai punem la păstrare :) Şi o tură prin magazine, să refacem stocul de hăinuţe mărimea 80 sau chiar 86 că i-or fi bune la vară..
Dar am primit deja un body personalizat pentru Mark de la Rebecca - Marco Polo Exploratorul.. care n-a prea stat la poze.. (
Şi-acum ştiri pe scurt :)
- are 4 dinţişori şi-l facem des să râdă ca să-i vedem;
- se pregăteşte al 5-lea dinţisor să iasă şi ne face zile, dar mai ales nopţi amare..
- articulează foarte bine şi foarte des "a-ba-ba-ba-ba" pe lângă deja vechiul "a-va, a-va";
- se ridică în picioare cu o rapiditate uimitoare;
- se deplasează în 4 labe cu viteză mare-mare;
- merge în jurul unei mesei joase, ocoleşte colţurile şi ajunge la telecomandă sau unde doreşte el;
- e tot mai sigur pe picioarele lui şi face zilnic tot mai mulţi paşi;
- se joacă cu orice - sticlă de plastic, o cutie, un căpăcel..
- ronţăie coajă de pâine;
- îi plac ochii mei şi şi-ar băga degetele în ei dacă l-aş lăsa :) (e foarte finuţ, vrea să atingă doar irisul şi nu e brutal deloc);
- nu mai stă deloc la schimbat scutecul;
- îi place să se joace cu apa de la robinet, asistă la pregătirea apei pentru băiţă şi se udă aproape tot :)
- bunicul ştie cel mai bine să îl facă să râdă, inventează jocurile cele mai funny.
Între timp a fost şi 12 martie, ziua Ayannei (La muuuulţi anişori fericiţi!).. pe care am sărbătorit-o foarte frumos în 13 martie.. am pus poze aici şi de la părinţii ei aici. Ca de fiecare dată eu mă stresez pentru că vreau să fiu la înălţimea pretenţiilor (şi-ale mele, şi-ale celorlalţi) şi am nevoie de aprobări şi încurajări că tot ce fac e frumos şi potrivit pentru cadou. Aşa sunt eu.. :) Şi cred că a fost bine şi de data asta.. I-am dăruit o jucărie care să-i dezvolte gândirea şi motricitatea fina (şi s-a nimerit să primească o jucarie exact la fel de la prietena ei Bianca şi sper ca mamica ei s-o poata schimba, pentru noi nu mai avem bonul).
Pentru coordonare ochi-mână sunt bune şi tacâmurile şi deşi e prea mică pentru a le folosi singură, noi i-am dăruit un set doar pentru ea de la Zwilling.
A mai fost în tolba lui Yoyo (mascota clubului unde s-a ţinut petrecerea) o pereche de cercei mici şi drăguţi (pe care nu am apucat să-i pozez), o husă pentru căruciorul de cumpărături (pe care sper s-o găsească părinţii ei utilă şi s-o folosească - este prototip), un album foto cu poze de când s-a născut până la 11 luni.. iar poze de la 12 luni voi adăuga eu data viitoare când ne întâlnim. Albumul are câteva pagini cu scrapbooking (atâta inspiraţie am avut la orele târzii din noapte) şi l-am făcut cu poze de pe facebook, calitatea pozelor şi îndemânarea mea în ale photoshopului m-au "obligat" le fac mici, dar e un album pentru un omuleţ mic, deci pozele sunt pe măsura ei.. încheiem lista de cadouri cu o costumaţie de sărbătoare aproape întreagă: rochiţă roz + ciorapei + cardigan (lipsesc pantofiorii şi ceva accesoriu de pus pe cap). Dar este vreme să completăm lista oricând. Şi sper ca la următoarea aniversare să ne zică ce îşi doreşte de ziua ei. :)

2 comentarii:

  1. sa iti traiasca finuta :)
    cand am vazut albumul in poze banuiam eu ca e de la tine :)
    si daca ai nelamuriri de photoshop, iti stau la dispozitie :)
    tu ai facut husa pt carucior?

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim!
    :)) eh.. stiu io ceva photoshop, mai stie Rudi.. la orele la care am lucrat la el nu cred ca erai disponibila :))) dar merci, te tin minte pentru alte proiecte.
    Da.. eu am facut husa.. o sa mai fac una pentru bebe nostru si atunci o sa pun mai multe poze. este aproape croita, dar mai trebuie asamblata si cusuta.

    RăspundețiȘtergere