joi, 31 martie 2011

Bebe la aproape 10 luni!

Am rămas puţin în urmă cu noutăţile despre bebe..
Iată că am ajuns şi la etapa căţăratului.. Aseară vroia cu orice preţ să ajungă la nişte tablouri de pe perete.. Şi a călcat pe toate perinuţele şi a reuşit să se ridice până la primul tablou. Deci, trebuie sporită atenţia şi mai tare.. că acuşa se caţără şi pe pătuţ şi-l găsesc pe jos..
Am zis oare că nu mai stă deloc la schimbat de scutec? Ce am povestit acum câteva săptămâni era nimic faţă de ce e acuma.. se întoarce pe toate părţile, se ridică în picioare, se întinde după orice.. şi de multe ori durează minute bune să lipesc scutecul de fundul lui. Aşa mi-ar plăcea să-l las să umble gol, ca pe bebeluşii din Namibia sau Mongolia (cine a văzut Babies, ştie despre ce vorbesc).
Vorbim şi mai mult şi mai des şi de-acum cred că începe să înţeleagă dacă sunt fericită sau supărată (doar mă prefac).. Când nu zâmbesc la ceva ce face se încruntă cumva.. nu înţelege de ce nu mă bucur. Nu prea m-am bucurat când şi-a băgat degetele în pământul florilor sau când a rupt o floare.. Că scoate totul din sertar e ok.. o să mă ajute el să le băgăm pe toate la loc. Sau că a incuracat nişte aţe de-ale mele.. Chiar nu mă supără asta, mă bucur că a mai descoperit ceva.
Toate gângurelile lui se transformă în sunete care seamănă cu cuvinte.. dacă ai un pic de imaginaţie ai putea înţelege cuvinte adevărate.. gen: hai, băi, dai, apa, baba, mama etc.
Bebele nostru e genul sociabil, împarte zâmbete tuturor pe stradă. Nu cred că l-am văzut să-şi ascundă faţa când întâlneşte un străin. Se bucură când e în cărucior şi suntem la uşă, pregătiţi de ieşit afară.. Când suntem în lift e în delir deja.. Am încercat să-l învăţ să facă cu mâna când pleacă cineva sau plecăm noi tai-tai.. Mai exersăm.
Nu prea cred că îi place uscătorul de păr.. atunci a fost singurul moment când a venit în viteză către mine, să-l salvez :)) În schimb, aspiratorul este pe placul lui..
La sugestia unei prietene, Ancuta, vom încerca să-l facem să sufle în lumânarea de la prima aniversare.. Şi cred că ştiu cum.. Deocamdată am făcut baloane de săpun şi ne imită suflând şi el, când ne vede cum suflăm prin inelul ăla ca să iasă baloane.. şi pe la 11 luni aprindem lumânări acasă şi-l punem să sufle :)))) ca până la 12 luni să înveţe.. suntem cam nebuni, ştiu..
I-am dat deja papa să mănânce el cu mânuţa lui.. finger food îi zice pe altă limbă şi parcă descrie mai bine ideea. O să scriu în pagina de reţete cum stă treabă cu mâncarea asta.
Cum am hotărât să-i dau bucăţele de papa? Am văzut că apucă foarte bine chestii mici cu degetul mare şi cel arătător.. se punea să culeagă vreo scamă de pe covor sau ceva firimitură de pe masă.. şi chiar dacă mai este cale lungă până o să mănânce singurel, suntem pe drumul cel bun. Câteodată îmi ia lingura din mână ca să mănânce el singur..
Recent am luat legătura cu mămica fetiţei născută la 2 zile după Mark, vecina de salon de la spital. Adisia e o păpuşică mică şi drăguţă, care merge cu ajutor, care nu merge în 4 labe şi care încă n-are dinţişori. Ce diferenţe pot fi între copii.. incredibil, nu?

3 comentarii:

  1. Chiar ma uitam ca mai e un pic si primim vesti de bilant :) Si le-am primit chiar mai repede :)
    Cat de haios este... iar in filmulete ai asa o voce de mamica... :)
    Stiu ca este bine sa fie incurajati sa descopere orice, cred ca si eu i-as lasa sa caute peste tot, doar e si casa lor :) dar apoi cred ca trebuie sa avem grija in vizita... au tendinta sa deschida orice sertar :)
    Pai daca nu mai sta la scutec, cu olita in ce stadiu sunteti? :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Acum ne imprietenim cu olita.. i-am facut cunostinta cu ea, se pune pe ea imbracat.. si cateodata vrea s-o roada si pe ea :))) Exersam si cu olita..

    RăspundețiȘtergere
  3. Abia asteptam sa papam din tortul de 1 anisor! :) mai e puuutiiin!

    RăspundețiȘtergere