miercuri, 20 februarie 2013

Markey Mouse


Ideea costumului a venit de la o mamica de pe un grup de pe Facebook. A confectionat si ea unul pentru copil si-a avut mare succes.. si asa m-am hotarat si eu sa-l facem pe Mark ca pe Mickey Mouse. E un personaj indragit de toti copii, il recunosc toti si n-a fost greu sa-l fac. Si-a vrut si Mark sa aiba costum de Mickey. Desi, cu vreo 2-3 zile inainte de party a zis ca vrea costum de Handy Manny :) Poate data viitoare, daca nu apare alt personaj preferat la orizont :)

Am povestit in alta postare cum am facut, dar mai scriu inca o data pe scurt.
Am cumparat ciorapi negri si manusi albe ca nu aveam, restul recuzitei e din dulap :)
Am imbracat 2 nasturi in fetru alb si i-am cusut pe pantalonii rosii scurti. 
Apoi am imbracat 2 bucati de carton rotunde cu material polar negru (e fain ca nu se desira la margini si e si putin elastic) si le-am lipit cu lipici cald pe o bentita de plastic. Dupa cateva zile de purtat prin casa, am ajuns la concluzia ca trebuie sa imbrac si restul bentitei cu polar, ca sa nu-l jeneze prea tare la cap.
Papuci galbeni n-am gasit si am ajuns sa colorez o pereche de sosete de-a mea cu acrilice :) si le-am tras peste papucii lui.
Coada? Resturi de material polar si la mijloc o sarma subtire. Am cusut-o de pantaloni.
Iar nasul negru desenat cu creion dermatograf :)

joi, 14 februarie 2013

Cuvinte de-ale lui Mark.. Animale

căluța = cal
tigu = tigru
iepuie / iepule = iepure
deifin = delfin
catiță = caracatiță
pasăie = pasăre de orice fel
țoasă = broască țestoasă
vupe = vulpe
vebeiță = veverită
camela = camelon
bască = broască
uss = urs
muța = maimuță
fantu / elefant = elefant
hipo / hipapa tan = hipopotam
rață = rață
gâscă = gâscă


Am exersat azi, 14 februarie.. cuvintele uitandu-ne la pagina principala de la google cum cupla diferite animale :)

miercuri, 13 februarie 2013

Ne pregatim de party..

Luni este petrecere de Farsang, adica carnaval.

Este o sarbatoare care precede Postul Pastelui. Adica se mananca bine - carne multa si mai ales gogosi. Si se tin petreceri unde fiecare se costumeaza. Pentru copii e o ocazie buna sa se transforme intr-un personaj preferat.

Poate la anul mergem si noi la Carnavalul Busójárás de la Mohács. Anul asta cred ca l-ar fi speriat mastile astea. 

E un obicei vechi, probabil pagan asociat cu fertilitatea si venirea primaverii. Sunt legende care spun ca mastile ar fi fost facute pentru a-i speria pe turcii invadatori.


Oare ce am ales anul asta? :) Ca tot eu am ales, Mark a fost de acord. Poate la anul o sa-mi zica el dinainte ce vrea sa fie.

Anul asta e un soricel imbracat ca Mickey.

Am mesterit urechile din carton imbracat cu polar negru, prinse pe o bentita de plastic. Cred ca o voi imbraca pe toata in polar, ca sa fie mai usor de suportat pe cap.


Sunt putin inegale, dar cine mai observa? :D

Apoi am imbracat niste nasturi albi in fetru si i-am cusut pe pantalonii rosii. Erau niste pantaloni cu o dunga bleumarin pe margine, dar i-am cusut pe interior, ca s-o ascund.. Se vede putin in partea de sus la elastic, dar sper sa nu observe prea multa lume :)


Apoi am cumparat niste manusi albe, am gasit doar de adulti, din alea fara degete.. la fix ii vin. Am cusut marginile degetelor si sper doar sa le tina pe maini pentru cateva poze.

Am mai cumparat o pereche de ciorapi negri si o bluza aproape neagra. E bleumarin si aia, ca neagra simpla n-am gasit nicaieri. O sa mai caut, dar daca nu gasesc, asta e.



Mai trebuie sa mesteresc niste papuci galbeni. Am cautat niste pantofi din aia tip crocs, dar nu am gasit nicaieri galbeni.. Mai am timp pana luni sa gasesc o solutie.

Si sa nu uit de coada.. am cusut resturi de polar negru sub forma de coada luuunga.. Sper sa rezista la multe trageri de coada :)

Luni urmeaza petrecerea.. trebuie sa-i mai mazgalesc nasul cu un creion negru si gata soricelul :)
Revin cu poze.