vineri, 29 iunie 2012

Haribo de casa


Am gasit o reteta de jeleuri pentru copii.. un fel de haribo de casa. Aveti nevoie de sirop de fructe (4 tipuri sau colorant alimentar) si gelatina 4 * 25g.
Se folosesc 10 g de suc de fructe (daca e concentrat, se dilueaza conform instructiunilor de pe eticheta) si 40 grame apa. Se amesteca cu gelatina si se incalzesc intr-o oala pe foc, dar nu se fierbe pentru ca isi pierde proprietatile. Se pregatesc formele in care se toarna. Se pune folie de aluminiu in forma ca sa se poata scoate mai usor dupa racire.. Eu as vrea sa fac in forma de silicon in care facem gheta. Se toarna in forma dupa ce s-a racit un pic si dupa ce s-a racit de tot se pune la congelator macar 3 ore.
Se pot combina culorile, dar e ok si simplu. In cazul in care se combina culorile, se pune putin in forma, se lasa la racit si apoi se adauga cealalta culoare, tot rece.. ca altfel se topeste restul.. Produsul final e bine sa fie llasat la congelator toata noaptea.. Daca folositi forme mari, se pot taia bucatele pe masura mainii sau gurii copilului :)
Reteta e de aici.

joi, 28 iunie 2012

25 iunie

Am tot vrut sa fac de multa vreme colaje din astea.. dar adevarul e ca numai de 20 de zile pot face cu 3 poze.. Asa arata Mark acum 2 ani, anul trecut si anul asta in data de 25 iunie :)

miercuri, 20 iunie 2012

Zi de notat in calendar!!

Azi, 20 iunie, Mark a facut la olita ambele treburi :)
Nu e un subiect prea fain, dar pentru noi e un succes.. si trebuie notat!
De ceva vreme il las in casa fara scutec.. si pentru ca e foarte cald si pentru ca abordam alta metoda de a invata care e treaba cu olita.. La inceput a tot insemnat locuri prin casa.. noroc ca toate au fost pe parchet sau gresie si usor de sters :P Azi insa i-am dat scutecul jos dupa ce s-a trezit si ma pregateam sa-i pun chilotii si a zis caca.. am mers repede la olita.. dar nu s-a intamplat nimic.. Mai tarziu a facut un pic de pisu in chiloti si l-am vazut cum se tine de chiloti - semn ca era ceva disconfort acolo.. si atunci i-am adus olita si am plecat.. Adica, am plecat din raza lui vizuala.. L-am vazut cum se aseaza, sta un pic si apoi vine sa ma strige zambind.. "ma-mi ma-mi" si-mi arata cu degetul olita.. Si surpriza: nu mai era goala ca de obicei :)))
I-am aratat ca ma bucur.. l-am felicitat si sper sa repetam si maine si poimaine si in fiecare zi :)

joi, 14 iunie 2012

Ce mancam?

Castravetii sunt preferatii momentului.. Cateodata mai merg si bucatele de ardei rosu si betisoare de morcov. Cascavalul Gouda e pe lista si iaurtul cu quinoa expandat.
Fructele taiate in bucatele gata de bagat in gura iara nu se refuza.. si se goleste farfuria instant. Daca sunt taiate cu forme amuzante (animale sau doar forme geometrice) au si mai mare succes.
I-am mai facut bucatele de sfecla, taiate ca si chips-urile de cartofi si coapte la cuptor.. ii plac cateodata. La fel si cu cartofii cu mustar la cuptor. Si uneori sunt bune si legumele gratinate la cuptor. 
Spaghetele bolognese sunt pe lista.. si tot in categoria asta bagam si pastele cu branza. Cus-cus nu se refuza, insa tre sa mai incerc si alte variante.. ca sa nu se sature de felul meu de-a gati.
Am mai facut si supa crema de conopida / broccoli si nu pot spune ca sa se da in vant dupa ele.. si ramanem la ciorbe din tot felul de legume.. Daca au iaurt sau smantana e si mai bine..  Supa de mazare cu galuste o fac destul de des. Am facut recent niste spaghete cu sunca si ciuperci si desi am avut grija sa nu ajunga ciuperci in masa lui.. au ajuns si a fost o noapte grea :( Ciupercile stiu ca se dau dupa 3-4 ani pentru ca sunt foarte greu de digerat. O sa mai incercam mai incolo.. 

Am facut de cateva ori omleta cu spanac.. a mancat de numa. Mai am niste retete de omleta cu legume si tre sa le incerc.
L-am cam privat de muraturi, dar a scapat de cateva ori la borcanul cu castraveti murati si i-au placut.. 
Toate astea sunt in meniul lui de pe la 20 de luni.. (imi notez ca sa nu uit).


Am mai gasit niste retete de incercat.. le salvez repede aici, sa fie in caz de nevoie:
Quinoa Burger + multe altele cu quinoa
Retete rapide si bune
Retete pentru copii
Mancare indiana pentru copii
Retete prietenoase
Retete delicioase

La multi ani Mark!

As vrea sa stau bine la capitoul urari tot timpul.. m-am tot gandit la ce-as putea sa-i urez pispirelului si mai ales sa inteleaga si el si n-a iesit nimic la iveala. Eu imi doresc sa fie sanatos.. si sigur vorbesc si in numele lui Rudi. Si apoi as mai vrea sa ne intelegem pe vreo limba :) Si sa invatam impreuna despre lumea asta..

Au trecut deja 6 zile de cand a fost ziua lui Mark.. Abia acum am reusit sa gasesc cateva minute sa scriu despre eveniment. L-am sarbatorit pe 8 iunie impreuna cu multi copii la gradinita Neverland din Timisoara cu ocazia unei intalniri a mamelor si copiilor dintr-un grup de pe Facebook. S-a potrivit de minune data.. Poze sunt aici - CLICK!
E fain sa-l vezi cum socializeaza, dar inca e mic si e destul de solitar.. Cu Ayanna s-a mai jucat putin, in rest erau destul de mici copii.. iar cei mai mari aveau alte preocupari. A fost super fain, Mark a primit un tort de la niste Mame Cool, toata lumea a cantat "La multi ani".. si sigur a fost o aniversare de neuitat pentru noi.. ca el sigur n-o sa-si mai aduca aminte.

Si l-am mai sarbatorit inca o data, pe 10 iunie, cu rudele, nasii si prietenii.. la Arad. Insa asteptam poze de la cei care le-au facut, ca eu n-am avut grija aparatului foto de data asta.
A primit multe jucarii si hainute si pentru noi a contat mult c-am fost impreuna cu totii, cu bunici, cu matusa si unchi, cu nasi, cu fini :) Bunica a facut un tort si niste mancare buuuna.. Matusa lui Rudi ne-a pus casa / curtea la dispozitie.. Si le multumim si pe calea asta..