joi, 31 martie 2011

Bebe la aproape 10 luni!

Am rămas puţin în urmă cu noutăţile despre bebe..
Iată că am ajuns şi la etapa căţăratului.. Aseară vroia cu orice preţ să ajungă la nişte tablouri de pe perete.. Şi a călcat pe toate perinuţele şi a reuşit să se ridice până la primul tablou. Deci, trebuie sporită atenţia şi mai tare.. că acuşa se caţără şi pe pătuţ şi-l găsesc pe jos..
Am zis oare că nu mai stă deloc la schimbat de scutec? Ce am povestit acum câteva săptămâni era nimic faţă de ce e acuma.. se întoarce pe toate părţile, se ridică în picioare, se întinde după orice.. şi de multe ori durează minute bune să lipesc scutecul de fundul lui. Aşa mi-ar plăcea să-l las să umble gol, ca pe bebeluşii din Namibia sau Mongolia (cine a văzut Babies, ştie despre ce vorbesc).
Vorbim şi mai mult şi mai des şi de-acum cred că începe să înţeleagă dacă sunt fericită sau supărată (doar mă prefac).. Când nu zâmbesc la ceva ce face se încruntă cumva.. nu înţelege de ce nu mă bucur. Nu prea m-am bucurat când şi-a băgat degetele în pământul florilor sau când a rupt o floare.. Că scoate totul din sertar e ok.. o să mă ajute el să le băgăm pe toate la loc. Sau că a incuracat nişte aţe de-ale mele.. Chiar nu mă supără asta, mă bucur că a mai descoperit ceva.
Toate gângurelile lui se transformă în sunete care seamănă cu cuvinte.. dacă ai un pic de imaginaţie ai putea înţelege cuvinte adevărate.. gen: hai, băi, dai, apa, baba, mama etc.
Bebele nostru e genul sociabil, împarte zâmbete tuturor pe stradă. Nu cred că l-am văzut să-şi ascundă faţa când întâlneşte un străin. Se bucură când e în cărucior şi suntem la uşă, pregătiţi de ieşit afară.. Când suntem în lift e în delir deja.. Am încercat să-l învăţ să facă cu mâna când pleacă cineva sau plecăm noi tai-tai.. Mai exersăm.
Nu prea cred că îi place uscătorul de păr.. atunci a fost singurul moment când a venit în viteză către mine, să-l salvez :)) În schimb, aspiratorul este pe placul lui..
La sugestia unei prietene, Ancuta, vom încerca să-l facem să sufle în lumânarea de la prima aniversare.. Şi cred că ştiu cum.. Deocamdată am făcut baloane de săpun şi ne imită suflând şi el, când ne vede cum suflăm prin inelul ăla ca să iasă baloane.. şi pe la 11 luni aprindem lumânări acasă şi-l punem să sufle :)))) ca până la 12 luni să înveţe.. suntem cam nebuni, ştiu..
I-am dat deja papa să mănânce el cu mânuţa lui.. finger food îi zice pe altă limbă şi parcă descrie mai bine ideea. O să scriu în pagina de reţete cum stă treabă cu mâncarea asta.
Cum am hotărât să-i dau bucăţele de papa? Am văzut că apucă foarte bine chestii mici cu degetul mare şi cel arătător.. se punea să culeagă vreo scamă de pe covor sau ceva firimitură de pe masă.. şi chiar dacă mai este cale lungă până o să mănânce singurel, suntem pe drumul cel bun. Câteodată îmi ia lingura din mână ca să mănânce el singur..
Recent am luat legătura cu mămica fetiţei născută la 2 zile după Mark, vecina de salon de la spital. Adisia e o păpuşică mică şi drăguţă, care merge cu ajutor, care nu merge în 4 labe şi care încă n-are dinţişori. Ce diferenţe pot fi între copii.. incredibil, nu?

luni, 28 martie 2011

A apărut şi Roberta.. :)

Bine ai venit pitică drăgălaşă!
Mami şi tati o aşteptau prin 31 martie, dar ea a hotărât altceva.. că doar e berbec şi are deja o personalitate puternică :) Abia aşteptăm să te cunoaştem şi pe tine, Roberta Maria, să-ţi vedem părul negru şi mutriţele pe care le faci..
Te pupăm.
P.S. Cadoul pentru Roberta.
Fără capac..

şi cu capac...

vineri, 25 martie 2011

Gaşca s-a mărit!

Gaşca s-a mărit cu încă o fetiţă!
Pe 23 martie, cred că pe la prânz.. s-a născut Marisa Briana, fetiţa prietenilor noştri şi naşilor lui Mark. Bine ai venit! Am înţeles că ai vrut cu orice preţ să dai peste cap viaţa părinţilor tăi.. ei te aşteptau pe la mijlocul lui mai, dar tu ai hotărât că vrei să-i cunoşti mai repede :)
Îţi doresc să fii sănătoasă, să mergi repede acasă cu mami şi tati şi să ai o viaţă plină de noroc şi fericire.

Acum în gaşcă sunt 3 băieţi (Mark, Luca si Marc) şi 2 fetiţe (Ayanna, Marisa).. şi mai urmează o fetiţă peste câteva zile.. Roberta.

sâmbătă, 19 martie 2011

Despre nimicuri de-ale mele..

Poate de la primăvara asta am o stare de tristeţe sau poate de la luna plină.. şi mesajul ăsta e mai altfel.. nu sunt deprimată, doar puţin ciudată şi retrasă.

Mi-am dat seama recent că bebe are 9 luni, adică eu trebuia să revin la formele mele de dinainte de sarcină sau măcar la cele 61-62 kg. Dacă am avut nevoie de 9 luni să mă "îngraş", tot 9 luni ar trebui să fie de ajuns să slăbesc. Eh, şi de data asta teoria nu se potriveşte cu practica. Mă uit de multe ori în oglindă, uneori văd că nu mai sunt aşa cum mă ştiam. Înălţimea a rămas la fel, dar restul corpului meu e schimbat, sânii au vergeturi şi s-au cam lăsat.. deşi sunt mai mari decât îi aveam înainte de bebe :) şi am o burtică pe care credeam că-mi va fi uşor s-o dau jos. Da, aş fi putut să mă străduiesc mai tare.. Mai am timp.. pentru asta mai este timp. Poate primăvara asta aduce şi un impuls să mă apuc de sport la nivel mai serios. Adică, să aducă repede vreme frumoasă, să port tricou şi să mă motiveze să fac încă o tură de abdomene.. Şi să mănânc la ore fixe.

Tot în oglindă văd şi o parte nouă în mine, o văd numai eu.. poate m-am transformat în mămică :) Cu toate astea, nu trece zi în care să nu mă întreb dacă fac bine ce fac.. ca mai toate mămicile, cred. Şi am mai văzut ceva.. toate chestiile ce mi le doream acum ceva timp nu prea mai contează. Îmi aduc aminte ce mai răscoleam un anume magazin de haine de fiecare dată când mergeam într-o ţară străină.. acum pot să merg în fiecare zi şi parcă nu mai e nimic din ce căutam. Oare aşa de tare m-am schimbat?

Ştiu că poţi face şi treaba de mamă şi de soţie şi chestii pentru tine în acelaşi timp.. dar parcă furi puţin din timpul dedicat ţie ca să-l aloci altcuiva care acum e mic şi nu ştie mai nimic :) sau altuiva mare care cere de mâncare şi nu-l mai pui la loc.. rămâne furat. Şi în timpul meu liber (când bebe doarme) scriu despre bebe.. Dar în fiecare zi încerc să gestionez mai bine totul şi când îmi iese, am timp. Dar îmi iese destul de rar, deocamdată. Şi de asta mă opresc acum aici, să fac chestii pentru mine.. doar pentru mine. Am voie să fiu egoistă.

vineri, 18 martie 2011

Bilanţ la 9 luni şi o săptămână..

Luni, după o vizită scurtă la tanti doctor am aflat că bebe are 9,630 g şi 78 cm. Deci urmează încă o tură de ordine în dulap, să vedem ce mai punem la păstrare :) Şi o tură prin magazine, să refacem stocul de hăinuţe mărimea 80 sau chiar 86 că i-or fi bune la vară..
Dar am primit deja un body personalizat pentru Mark de la Rebecca - Marco Polo Exploratorul.. care n-a prea stat la poze.. (
Şi-acum ştiri pe scurt :)
- are 4 dinţişori şi-l facem des să râdă ca să-i vedem;
- se pregăteşte al 5-lea dinţisor să iasă şi ne face zile, dar mai ales nopţi amare..
- articulează foarte bine şi foarte des "a-ba-ba-ba-ba" pe lângă deja vechiul "a-va, a-va";
- se ridică în picioare cu o rapiditate uimitoare;
- se deplasează în 4 labe cu viteză mare-mare;
- merge în jurul unei mesei joase, ocoleşte colţurile şi ajunge la telecomandă sau unde doreşte el;
- e tot mai sigur pe picioarele lui şi face zilnic tot mai mulţi paşi;
- se joacă cu orice - sticlă de plastic, o cutie, un căpăcel..
- ronţăie coajă de pâine;
- îi plac ochii mei şi şi-ar băga degetele în ei dacă l-aş lăsa :) (e foarte finuţ, vrea să atingă doar irisul şi nu e brutal deloc);
- nu mai stă deloc la schimbat scutecul;
- îi place să se joace cu apa de la robinet, asistă la pregătirea apei pentru băiţă şi se udă aproape tot :)
- bunicul ştie cel mai bine să îl facă să râdă, inventează jocurile cele mai funny.
Între timp a fost şi 12 martie, ziua Ayannei (La muuuulţi anişori fericiţi!).. pe care am sărbătorit-o foarte frumos în 13 martie.. am pus poze aici şi de la părinţii ei aici. Ca de fiecare dată eu mă stresez pentru că vreau să fiu la înălţimea pretenţiilor (şi-ale mele, şi-ale celorlalţi) şi am nevoie de aprobări şi încurajări că tot ce fac e frumos şi potrivit pentru cadou. Aşa sunt eu.. :) Şi cred că a fost bine şi de data asta.. I-am dăruit o jucărie care să-i dezvolte gândirea şi motricitatea fina (şi s-a nimerit să primească o jucarie exact la fel de la prietena ei Bianca şi sper ca mamica ei s-o poata schimba, pentru noi nu mai avem bonul).
Pentru coordonare ochi-mână sunt bune şi tacâmurile şi deşi e prea mică pentru a le folosi singură, noi i-am dăruit un set doar pentru ea de la Zwilling.
A mai fost în tolba lui Yoyo (mascota clubului unde s-a ţinut petrecerea) o pereche de cercei mici şi drăguţi (pe care nu am apucat să-i pozez), o husă pentru căruciorul de cumpărături (pe care sper s-o găsească părinţii ei utilă şi s-o folosească - este prototip), un album foto cu poze de când s-a născut până la 11 luni.. iar poze de la 12 luni voi adăuga eu data viitoare când ne întâlnim. Albumul are câteva pagini cu scrapbooking (atâta inspiraţie am avut la orele târzii din noapte) şi l-am făcut cu poze de pe facebook, calitatea pozelor şi îndemânarea mea în ale photoshopului m-au "obligat" le fac mici, dar e un album pentru un omuleţ mic, deci pozele sunt pe măsura ei.. încheiem lista de cadouri cu o costumaţie de sărbătoare aproape întreagă: rochiţă roz + ciorapei + cardigan (lipsesc pantofiorii şi ceva accesoriu de pus pe cap). Dar este vreme să completăm lista oricând. Şi sper ca la următoarea aniversare să ne zică ce îşi doreşte de ziua ei. :)

miercuri, 9 martie 2011

Reţete (I)

Aşa cum scriam (nu ştiu dacă am şi promis) acum ceva vreme, postez şi eu nişte reţete pe care eu le-am încercat.. şi bebe le-a mâncat :))


Am mutat reţeta pe pagina de Reţete.. şi o să adaug acolo tot ce ţine de papa lui bebe.. e mai uşor de găsit :)

luni, 7 martie 2011

9 luni cu bebe..

Pe 8 martie noi sărbătorim anul ăsta ziua lui bebe pentru că împlineşte 9 luni! Dar sărbătorim şi ziua mamelor (anu ăsta e şi ziua mea din punctul ăsta de vedere) şi a tuturor femeilor.
La mulţi ani mamă! La mulţi ani mama lui Rudi! La mulţi ani bunica! La mulţi ani bunica lui Rudi! La mulţi ani Lăcri! La mulţi ani Ina! La mulţi ani Nelly! La mulţi ani Andrea! La mulţi ani Cory! La mulţi ani Andreea! La mulţi ani Ancuţa! La mulţi ani Elena! La mulţi ani Rebe! La mulţi ani Alexandra! La mulţi ani Tania! La mulţi ani Ana! La mulţi ani Iulia! La mulţi ani Olivia! La mulţi ani Anda! La mulţi ani Ralu! La mulţi ani tuturor femeilor care ne citesc!